Com era la Festa Major de Manresa a l'inici de la Segona República?

El Museu Comarcal descobreix el cartell i el programa de la festa així com tres obres de la segona edició del concurs d'Artistes Manresans

L'historiador Francesc Comas repassa el programa de la Festa Major de 1931 davant l'alcalde
L'historiador Francesc Comas repassa el programa de la Festa Major de 1931 davant l'alcalde | Pere Fontanals
29 d'agost del 2021
Actualitzat a les 10:51h
El claustre del Museu Comarcal mostra des d'aquest dissabte el cartell de la Festa Major de Manresa de 1931, a l'inici de la Segona República, amb el programa dels actes més destacats, i també tres obres que van participar a la segona edició del concurs d'Artistes Manresans organitzat pel Cercle Artístic de Manresa.

Tal i com ha explicat l'historiador Francesc Comes durant la inauguració de la mostra "a diferència dels anys anteriors, del programa de la Festa Major han gairebé desaparegut els actes religiosos, i es dona molta força als que són laics". "De fet, al cartell no hi ha cap símbol religiós més enllà del campanar de la Seu que hi és per identificar-lo amb Manresa", ha completat.

Josep Maria Massegú, del Cercle Artístic de Manresa, ha explicat que les obres que es presentaven en aquella època "eren d'estils molt diferents, des de l'impressionisme, que era el corrent que arribava des d'Europa, a l'academicisme".

La col·lecció de descobertes es completa amb els cartells recuperats anteriorment de les festes majors de 1933, 1934 i 1935. "Ara hem de recuperar el de 1932, que és el que ens falta", ha desitjat l'alcalde Marc Aloy durant el seu parlament.