Xàldiga fa «Foc al Covid» tot esperant poder tornar a encendre un Correfoc

L'inèdit camp de futbol de la Salle ha acollit l'espectacle de foc que substitueix l'acte central de les festes majors manresanes

L'espectacle de foc ha ofert imatges molt atractives
L'espectacle de foc ha ofert imatges molt atractives | Pere Fontanals
29 d'agost del 2021
Actualitzat a les 0:40h
Per segon any consecutiu, la Festa Major de Manresa s'ha quedat sense Correfoc per culpa de la pandèmia. Enguany, un inèdit camp de futbol del Col·legi la Salle, pel que fa a actes de la Festa Major, ha acollit l'espectacle de foc Foc al Covid, amb el que Xàldiga ha hagut entretenir les ganes de Correfoc dels espectadors.

El públic ha pogut tornar a veure ballar colles i bèsties, que han anat desfilant una darrera l'altra fins a l'espectacle final on han dansat totes. Els focs artificials també han acompanyat la coreografia i en alguns moments s'han composat imatges de foc i espurna de qualitat.

Tot i la seva vistositat, el Foc al Covid ha permès entendre la diferència entre veure i viure el Correfoc, però amb la restricció de les mesures per la pandèmia, l'espectador ha agraït i gaudit la recuperació del Drac, la Víbria, la Mulassa i demès bestiar festiu, així com els trons i les espurnes.

La música del Correfoc ha completat l'espectacle, una música que el públic ha seguit agafat a la cadira per no saltar, i amb les llanternes dels mòbils enceses.