La CNT reactiva la secció sindical a l'Ajuntament de Manresa

El seu primer objectiu és "defensar els drets del personal interí amb contractes en frau de llei per reclamar-ne la fixesa"

Imatge d'arxiu d'una manifestació de la CNT
Imatge d'arxiu d'una manifestació de la CNT | CNT
Redacció
28 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:29h
La CNT de Manresa ha reactivat la secció sindical a l'Ajuntament de Manresa. El primer objectiu del sindicat, segons ha informat en nota de premsa, és "defensar els drets del personal interí amb contractes en frau de llei per reclamar-ne la fixesa". La CNT recorda que la directiva europea 1999/70/CE va posar en primer pla el problema de l’abús de la temporalitat a les administracions públiques.

La secció sindical ha presentat una demanda col·lectiva per als casos del personal afiliat que està afectat per aquest problema i confia que "més treballadores de l'Ajuntament s'afegeixin a aquesta lluita aviat".

A part d'això, el sindicat també es vol ocupar de totes les reivindicacions que considera que "fins ara no han estat prou escoltades" com el respecte a la conciliació de la vida laboral i familiar, la valoració dels llocs de treball, la seguretat i higiene a la feina o una nova negociació del conveni que data de 2007.

La CNT és un sindicat de classe que rebutja els comitès d'empresa, els alliberats sindicals i les subvencions perquè creu que els drets de la classe treballadora els ha de defensar la mateixa classe treballadora sense delegar les decisions en cap representant.