Manresa +Comerç reclama «més presència policial» davant l'augment de robatoris a comerços

L'entitat ha demanat a l'Ajuntament una reunió amb la Policia Local i Serveis Socials "perquè aquest és un problema que s'ha de tractar des de l'arrel"

Comerços al carrer Sant Miquel de Manresa
Comerços al carrer Sant Miquel de Manresa | Pere Fontanals
28 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:14h
La Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Manresa a través de Manresa +Comerç ha mostrat la seva preocupació per la sensació d'increment de delinqüència que s'està vivint a la ciutat durant l'estiu. La seva presidenta, Tània Infante, admet que els indicadors policials de robatoris a comerços d'abans de l'estiu "eren similars als d'altres anys", però no confia que durant el mes d'agost hagin mantingut aquesta tònica.

"Els nostres associats estan molt preocupats pels robatoris, però sobretot per la inseguretat general que es transmet amb les baralles que es viuen al carrer i altres mostres d'incivisme que provoquen que el client no vagi a comprar amb confiança", explica Infante.

Conscients que és un problema complicat d'arreglar amb les eines que disposa l'administració local, Infante reclama "més presència policial" als carrers tot i saber que "els recursos són els que són". Per això, l'entitat també ha entrat una instància a l'Ajuntament demanant una reunió del comerç amb la Policia Local i Serveis Socials "perquè som conscients que aquest és un problema que s'ha de tractar des de l'arrel".

Tot i que generalment es posa el focus en el Centre Històric, Infante alerta que els robatoris també es donen en altres punts de la ciutat. "El Centre Històric té una sèrie de particularitats, amb una població més fluctuant i una renda mitja més baixa que a la resta de barris", però la delinqüència "es mou per tota la ciutat".

"A vegades no és tant què et roben, sinó la tensió que genera en el comerciant i el temor a patir alguna agressió física", explica, i assegura que molts botiguers no denuncien davant de petits furts perquè no tenen ganes de fer-s'hi mala sang.