Sant Fruitós serà un dels escenaris de les 49es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

El municipi recupera la participació en el festival després de tretze anys de no prendre-hi part

Som Riu d'Or actuarà durant l'Adifolk
Som Riu d'Or actuarà durant l'Adifolk | Promocional
Redacció
27 d'agost del 2021
Actualitzat a les 14:21h
El festival Adifolk, que se celebra enguany del 3 al 12 de setembre a diferents municipis del territori català, serà a Sant Fruitós de Bages el dissabte 4 de setembre, a partir de 2/4 de 8 del vespre, sota el Cobert de la Màquina de Batre.

Aquesta 49a edició d'aquestes jornades folklòriques portarà al municipi l'actuació del grup internacional de l'Equador Sentimiento Andino Internacional Humano Artístico Saihua.

Aquesta formació va néixer ara fa vint anys amb l'objectiu de promoure i difondre els costums i les manifestacions artístiques de l'Equador a través de la dansa. Les danses de Saihua estan plenes de color i alegria, impregnades de la gràcia i la idiosincràsia dels pobles equatorians, en elles es reflecteixen els diversos aspectes de la cultura andina. Tots els balls són en agraïment a la terra, la lluna, el sol, i als quatre elements naturals: aigua, aire, foc i terra, ja que s'entenen com Déus que donen vida i força.

Acompanyaran a l'actuació d'aquesta formació l'esbart Som Riu d'Or i els Geganters i Grallers de Sant Fruitós de Bages. L'acte és gratuït, però cal reservar prèviament una invitació a través d'aquest enllaç.

En el marc de l'Adifolk, Sant Fruitós de Bages també serà present en el 33è Aplec Internacional 2021 que se celebrarà els dies 24, 25 i 26 de setembre a l'Alguer, en el marc de les Festes de Sant Miquel, patró de la ciutat. En aquesta edició hi actuaran l'esbart Som Riu d'Or, com a entitat convidada, i també hi seran presents l'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñan i la regidora de Cultura, Laia Feliu.

En aquesta edició 2021, Sant Fruitós de Bages recupera la seva participació en l'Adifolk, després de tretze anys de no ser-hi present, per tal de donar impuls i visibilitat a la cultura popular del municipi. Sant Fruitós de Bages va participar en l'Adifolk de forma ininterrompuda des de l'any 1988 fins al 2008. Justament en aquesta edició el municipi va ser la seu de l'acte de cloenda de la 36a edició de les jornades.

El Festival Adifolk va néixer l'any 1972 amb l'objectiu de potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i per donar a conèixer a Catalunya el folklore d'altres indrets del món, mitjançant diferents intercanvis culturals. Enguany participen en aquestes jornades, a banda de les formacions catalanes, la República de Calmúquia, Macedònia del Nord, Ucraïna i Equador.