Festa Major de Manresa

Acció Lila i ASB reclamen a la Festa Major de Manresa que desprogrami el concert d'Ítaca band

Recorden el conflicte laboral que manté amb una extreballadora del grup de música que els ha demandat per assetjament laboral i reclamació de quantitats impagades

per Redacció, 27 d'agost de 2021 a les 12:50 |
Ítaca Band | Promocional
Acció Lila i Acció Sindical del Bages (ASB) han emès un comunicat en què reclamen a l'Ajuntament de Manresa que suspengui el concert que el grup de música Ítaca Band ha de fer aquest divendres al Palau Firal en el marc de la Festa Major de la ciutat.

L'entitat feminista i el sindicat recorden que el grup va mantenir un conflicte amb el moviment feminista derivat d'una presumpta agressió masclista protagonitzada pel seu cantant i que, només després d'anys, es va tancar amb un comunicat on demanaven perdó a les dones que s'haguessin pogut sentir agredides "sense plantejar ni reconeixement, ni reparació".


A banda, també recorden que Ítaca Band manté un altre conflicte recent de caire laboral amb una extreballadora del grup de música, en què l'empresa productora, Producciones Temerarias SL, i el seu cantant, Alberto García, han estat denunciats pel Sindicat de Músics i Activistes per assetjament laboral i la reclamació de quantitats impagades.

Acció Lila i Acció Sindical del Bages consideren que l'Ajuntament de Manresa ha fet "un pas enrere en la protecció dels drets fonamentals de les treballadores de la ciutat" contractant aquest grup per a la Festa Major.


Els col·lectius demanen "un compromís de mínims en la contractació d'empreses: que no mantinguin conflictes oberts de gènere o laborals". Per això, manifesten que el concert de divendres a Manresa "no és ben rebut" i demanen a l'Ajuntament que el suspengui fins que no quedi resolt el conflicte laboral que Ítaca Band manté obert amb la seva treballadora.

 

Participació