La Camerata Bacasis i Dj Arzzett portaran divendres al Kursaal «Electrobacasis»

És un concert amb grans "hits" dels últims 50 anys, dirigit per Jordi Coll i amb una trentena de músics dalt de l'escenari

El Kursaal tornarà a acollir la interpretació d'«Electrobacasis»
El Kursaal tornarà a acollir la interpretació d'«Electrobacasis» | MEES
Redacció
26 d'agost del 2021
Actualitzat a les 14:42h
La sala gran del Kursaal acollirà aquest divendres a les 8 del vespre, dins dels actes de la Festa Major de Manresa, l'espectacle Electrobacasis, una producció de l'orquestra Camerata Bacasis amb la participació de Dj Arzzett que ja es va poder veure al Kursaal el passat mes d'abril amb motiu de la celebració dels 10 anys de la formació nascuda a la Catalunya Central. 

Allunyant-se dels tòpics d'una típica orquestra de música clàssica, la Camerata Bacasis aposta per trencar totes les barreres; i és per això que oferirà un gran espectacle amb els temes de més èxit, els grans hits dels últims 50 anys: Electrobacasis. Des de temes d'ABBA, passant pel rock català, un YMCA o fins a músiques dels DJ més actuals com Avicii o David Guetta, entre molts altres. 

Una trentena de músics i el DJ Arzzett (resident a Coco Village i Seven Seven), acompanyats amb projeccions audiovisuals i jocs de llums, faran gaudir al públic. El concert també comptarà en algun moment puntual amb la cantant Marta Aguilera, que amb la seva veu dolça, potent i plena d'emotivitat ens farà posar els pèls de punta.

Electrobacasis, creada i produïda per Camerata Bacasis, compta amb el director musical titular de la formació, Jordi Coll, i amb la producció musical i els arranjaments creats per a l'ocasió del jove Guillem Vilar.

Durant l'espectacle s'aplicaran les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l'aforament i l'ús de mascareta durant tota la funció.

Les entrades que tenen un preu de 18 euros, (15 euros majors de 65 anys, menors de 25 i escoles de música), es poden comprar a les taquilles del Kursaal i per internet.

Camerata Bacasis, 10 anys
La Camerata Bacasis és una orquestra de cambra formada per una vintena llarga de músics de la Catalunya Central. Per als projectes simfònics s'amplia la plantilla amb músics professionals, fins arribar a la quarantena d'artistes.

La formació es va fundar l'any 2011 i, des d'aleshores, ha mantingut la idea inicial de crear i presentar produccions pròpies pràcticament cada temporada entre les quals destaquen La música d'Astor Piazzolla (commemoració del 90è aniversari del seu naixement); Tribut to Ellis & Tom, dedicat a la música brasilera i en col·laboració del quartet de la cantant Celeste Alías; El Carnaval dels Animals, amb la participació de l'artista Quim Moya il·lustrant simultàniament les melodies; Mozart presenta Fàbrega i Pahissa, amb Efrem Garcia com a pianista solista i interpretant obres inèdites; Llums, càmera... música!, endinsant-se al món cinematogràfic de la mà del compositor de BSO Miquel Coll, posant música en directe a tres curtmetratges premiats internacionalment; Indians, cançons d'anada i tornada amb Ramon Escalé latin trio; Un passeig pel romanticisme, amb dos dels músics de Bacasis al capdavant de la formació amb un destacat paper com a solistes i, per celebrar el 10è aniversari un projecte innovador i ben diferent posant l'electrònica i la música alegre i festiva al centre de tot: Electrobacasis.

A banda, al llarg d'aquests 10 anys, l'orquestra ha col·laborat i col·labora amb el projecte educatiu Fem Òpera del Teatre Kursaal de Manresa i amb diverses formacions i artistes com la Polifònica de Puig-reig, l'Orfeó Manresà, la Coral Escriny, la Coral Eswèrtia, el Cor Gregal, Aspencat o Blaumut. També ha enregistrat la banda sonora d'una websèrie: Zero, dirigida per David Victori i produïda per Ridley Scott i Michael Fassbender.

A part d'actuar en diversos auditoris i teatres de les comarques centrals (Teatre Kursaal i Teatre Conservatori de Manresa, Avinyó, Santpedor, Cardona, Artés, Callús, Sant Joan de Vilatorrada,...), també ha ofert concerts a Sant Joan Despí, Terrassa o Barcelona en espais tan singulars i diferents com són la Sala Apolo i la Sagrada Família i també a auditoris de París i La Haia.