Els nous fitxatges del primer equip del CE Manresa passen revisió mèdica al Cimetir

Les proves medicoesportives s'han adaptat tenint en compte si els jugadors han passat la Covid-19

Nil Garrido durant la revisió al Cimetir
Nil Garrido durant la revisió al Cimetir | CSJ
Redacció
25 d'agost del 2021
Actualitzat a les 9:33h
Els nous fitxatges i els debutants del primer equip del Centre d'Esports Manresa han passat la revisió medicoesportiva a les instal·lacions del Centre Integral de Medicina de l'Esport, Traumatologia i Rehabilitació (Cimetir) de la Clínica Sant Josep de Manresa.

Els jugadors han superat amb nota la revisió medicoesportiva que contempla una cineantropometria, que és l'avaluació i estudi de la composició corporal del jugador, seguit d'un electrocardiograma en repòs, una exploració per aparells i sistemes cardiocirculatoris, una revisió de l'aparell locomotor, un test de potència de salt i una prova d'esforç màxima.

Els nous fitxatges Pablo Amantini, Pau Darbra, Julián Serrano i Nil Garrido, juntament amb els juvenils que pugen al primer equip, Iván Mellado i Biel Rodríguez, s'han posat a prova en aquesta exigent avaluació esportiva. També alguns membres de l'equip tècnic han estat aquests dies a les instal·lacions del Cimetir fent la revisió per comprovar el seu estat de salut per encarar la nova temporada.

Proves adaptades per a aquells jugadors que han passat la Covid-19
Les revisions medicoesportives s'han ampliat aquest any amb una avaluació més exhaustiva de l'aparell respiratori en aquells jugadors que han patit la Covid-19 els darrers mesos.

Tenint en compte que hi ha esportistes que presenten sensació de cansament, dolor al tòrax o palpitacions després d'haver patit la Covid-19, les proves als jugadors del Centre d'Esports Manresa han determinat que tots ells presenten un bon estat de salut, sense lesions pulmonars.

El Cimetir, centre referent esportiu
Segons el conveni signat entre la Fundació Althaia i el Centre d'Esports Manresa, el Cimetir és el centre especialitzat de referència per als jugadors del primer equip del club manresà des de la temporada 2020/21.

A més d'aquestes revisions, l'acord amb el club també contempla l'atenció de les urgències medicoesportives de traumatologia i rehabilitació, així com el seguiment i control de les lesions i les sessions de rehabilitació necessàries per a la recuperació dels jugadors.

El Cimetir està integrat pel Centre de Medicina de l'Esport, un dels cinc centres a Catalunya acreditats pel Consell Català de l'Esport amb la màxima categoria, el nivell 3. Aquest és un centre de referència per als esportistes que disposa d'un equip de professionals sanitaris de diferents especialitats que treballen en xarxa per oferir un servei integral als seus usuaris.