Sean Scully, que té un espai d'art permanent a Montserrat, marxa de Barcelona pel català

L'artista abstracte assegura en un reportatge al Financial Times que ha deixat la seva casa i el seu estudi perquè la gent "parlava català com dient 'fote't'"

Sean Scully, en una imatge d'arxiu
Sean Scully, en una imatge d'arxiu | Museu de Montserrat
J.V.
23 d'agost del 2021
Actualitzat a les 20:32h
El pintor Sean Scully ha explicat en un reportatge a Financial Times els motius que el van portar a abandonar Barcelona, on residia amb la família i tenia el seu estudi. Segons ha apuntat al rotatiu britànic l'artista irlandès, li molestava que li parlessin en català.

Scully va inaugurar el 2014 l'Espai d'Art Sean Scully a la capella del monestir de Santa Cecília de Montserrat, després d'oferir sense èxit a l'Ajuntament de Barcelona que exposés 200 obres seves. El Museu de Montserrat també va impulsar l’Institut Art i Espiritualitat Sean Scully, per vetllar per la dinamització del nou centre cultural.

"A Barcelona anaves a les reunions i parlaven completament en català, com dient 'fote't", relata l'artista abstracte, que va obrir el seu estudi barceloní el 1994 i va viure a cavall entre la ciutat, Nova York i Munic. 

Tant ell com la seva esposa, l'artista Liliane Tomasko, van decidir instal·lar-se al municipi francès d'Aix-en-Provence "pel creixement del nacionalisme a la ciutat que estimaven". Tomasko assegura que a l'escola van demanar que el seu fill parlés català. "Això ho va fer impossible", afirma.