Manresa inaugurarà dijous dues exposicions sobre la República

Al Grup Escolar Renaixença en el marc dels actes de la Festa Major

Cartells de les dues exposicions sobre la República
Cartells de les dues exposicions sobre la República | AjM
Redacció
23 d'agost del 2021
Actualitzat a les 20:34h
En el marc dels actes de la Festa Major de Manresa, dijous vinent, dia 26 d'agost, a 1/4 de 8 del vespre, tindrà lloc al Grup Escolar Renaixença la inauguració de dues exposicions relacionades amb la República.

Tres dies d'abril. 90 anys de la proclamació de la República
És una exposició produïda pel Memorial Democràtic, que vol mostrar, a través de fotografies i testimonis, com es va viure la proclamació de la República arreu de Catalunya. Des del 14 d'abril de 1931, tres dies plens d'alegria i emoció per a una part significativa de la ciutadania, que esperava un canvi polític des de feia dècades.

República i Escola a Manresa (1931-1939)
És una exposició produïda per l'Associació Memòria i Història de Manresa, que mostra l'obra educativa del govern de la República a Manresa, el moviment de renovació pedagògica que va significar, la construcció del Grup Escolar Renaixença i la tasca i el compromís dels seus mestres.

Les exposicions estan organitzades per l'Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal del Bages, el Museu de Manresa, la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya i Memorial Democràtic.

Els textos són de Joaquim Aloy i Pere Gasol, de l'Associació Memòria i Història de Manresa, i el disseny és de l'estudi Porta Disseny. L'entrada a les exposicions és pel carrer del Bruc 112-114.

L'horari de les exposicions serà del 26 al 30 d'agost i els dies 4, 5, 11 i 12 de setembre, de 18 a 20 h.