Els gegants de Navàs estrenen restauració amb el ball dels 50 anys

El ball del Jordi i la Montserrat ha precedit l'estrena de la sardana "La Festa de Navàs" del jove compositor Jordi Busquets Conangla

Ballada dels gegants Jordi i Montserrat en el seu 50è aniversari
Ballada dels gegants Jordi i Montserrat en el seu 50è aniversari | Jaume Vilà
Jaume Vilà
22 d'agost del 2021
Actualitzat el 23 d'agost a les 11:33h
El ball especial dels 50 anys dels gegants de Navàs que se celebra cada 5 anys ha tingut en la Festa Major d'enguany l'estrena, també, de la renovació del Jordi i la Montserrat, que han ballat acompanyats dels seus nans, després que ho fessin els bastoners, cascavells i els nans sols. Els gegants de Navàs han seguit els acords de la composició de la navassenca Mercè Sangrà.

Just després ha estat l'hora de l'estrena, en audició, de la sardana La Festa de Navàs del jove compositor navassenc de 21 anys Jordi Busquets Conangla. La sardana inclou els balls de la Festa Major de Navàs i servirà de cloenda de l'acte dels balls a plaça. Alhora, "La Festa de Navàs" pretén ser un homenatge als mestres Josep M. Castella i Josep Sensada.

Dissabte s'havia triat la pubilla i l'hereu de Navàs amb la particularitat que la poca presència de nois va fer que hi hagi una pubilla i tres dames d'honor, i el canvi només un hereu i un fadrí.

Els actes de la Festa Major de Navàs continuaran dilluns i dimarts amb espectacles infantils, concerts i jocs d'aigua.



Programa de la Festa Major ... by La muntanya russa