Detingut un noi de 18 anys que havia estrebat dues cadenes d'or a Manresa amb poc temps de diferència

Els Mossos d'Esquadra el van empaitar des de la Muralla del Carme fins a la via Sant Ignasi on va ser interceptat

Cantonada de la via Sant Ignasi amb Vidal i Barraquer on va ser detingut el jove
Cantonada de la via Sant Ignasi amb Vidal i Barraquer on va ser detingut el jove | Pere Fontanals
21 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:50h
Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres a la tarda un jove de 18 anys i veí de Manresa com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència després d'haver estrebat les cadenes d'or de dues dones de 74 i 75 anys d'edat amb menys de dues hores de diferència.

El primer robatori va tenir lloc al carrer Carrió a les 6 de la tarda quan dos individus van agredir i robar una dona que caminava pel carrer. Un d'ells s'hi va acostar per darrere i mentre li subjectava els braços, l'altre va robar-li la cadena que duia penjada al coll. Com que la dona es va resistir, el jove la va colpejar al cos, als braços i a la cara, i quan va aconseguir el seu botí, la va empènyer a terra.

Quan la dona va presentar la denúncia als Mossos d'Esquadra, va reconèixer l'autor que li va venir de cara durant el robatori en l'àlbum d'identificacions que té l'equip d'investigació policial.

Segon robatori menys de dues hores després
Mentre la dona feia la identificació, diversos testimonis van aturar una patrulla a la Muralla del Carme a 3/4 i mig de 8 de la tarda per advertir-los que una dona havia estat víctima del robatori de la cadena del coll mitjançant una estrebada i que el lladre havia fugit direcció a la carretera de Vic.

A partit d'aquí es va iniciar un dispositiu de persecució amb agents uniformats i no uniformats que, advertits per testimonis que el veien fugir, el van anar seguint fins a la via Sant Ignasi on va ser detingut després d'internar escapar per una zona enjardinada que no tenia sortida.

Abans, al carrer Verge de l'Alba, dos menors van intentar aturar-lo però després de rebre cops i empentes se'ls va escapar. El lladre va fugir per la plaça Hospital i el carrer Cantarell fins que a la cantonada entre la via Sant Ignasi i carrer Vidal i Barraquer, al davant del Museu, va ser interceptat i detingut. Entre els matolls, els agents van localitzar la cadena d'or que havia acabat de sostreure.

Quan el detingut va arribar a comissaria, els agents d'investigació van comprovar que era la mateixa persona que havia identificat la primera víctima, de manera que està essent investigat per dos delictes de robatori amb violència.

El detingut ha passat a disposició del jutjat de guàrdia aquest dissabte qui n'ha decretat l'ingrés a presó.