Oberta la 8a convocatòria de microcrèdits per a la creació d'empreses a Manresa

Es poden presentar les sol·licituds fins al 30 de setembre tant telemàticament com presencial

S'obre una nova convocatòria de microcrèdits
S'obre una nova convocatòria de microcrèdits | Europapress
Redacció
17 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:12h
L'Ajuntament de Manresa ha obert la 8a edició de la convocatòria per a la concessió d'ajuts reintegrables microcrèdits que té per objectiu facilitar l'accés al finançament de projectes empresarials viables que impulsin la creació d'empreses a Manresa.

Els beneficiaris que podran sol·licitar aquesta línia d'ajuts són les persones emprenedores que vulguin iniciar un nou projecte empresarial o agafin el traspàs d'un negoci a Manresa o hagin iniciat l'activitat a partir de l'1 de juliol de 2020; les empreses ja constituïdes, amb qualsevol forma jurídica, que obrin un nou establiment comercial o de serveis o agafin el traspàs d'un negoci amb centre de treball a Manresa, sempre que l'obertura o el traspàs s'hagi realitzat a partir de l'1 de juliol de 2020 i el volum anual de facturació de l'empresa o grup empresarial no superi els 500.000 euros; i les empreses d'Economia social i solidària, que obrin un nou establiment comercial o de serveis o agafin el traspàs d'un negoci amb centre de treball a Manresa, sempre que l'obertura o el traspàs s'hagi realitzat a partir de l'1 de juliol de 2020 i el volum anual de facturació de l'empresa o grup empresarial no superi els 500.000 euros.

Conceptes subvencionables
Es podran concedir ajuts reintegrables per finançar l'adquisició d'actius materials i immaterials (compra de mobiliari, equips informàtics, maquinària, vehicles, obres, instal·lacions, drets de traspàs, patents...) i/o despeses imputables i necessàries per al desenvolupament del projecte (compra de matèries primeres, mercaderies, despeses de personal, subministraments, lloguers, col·laboracions externes, etc.). S'exclouen explícitament l'adquisició de terrenys i/o construccions i les despeses financeres i tributàries.

Les despeses elegibles hauran de referir-se a despeses o inversions realitzades a partir de l'1 de juliol de 2020 i el període d'execució es perllongarà fins al termini de 3 mesos a comptar des de l'endemà del cobrament de l'ajut.

Condicions dels microcrèdits
Les condicions dels microcrèdits són les següents:

- Tipus d'interès: 0%
- Carència: No es contempla
- Termini màxim de devolució: 4 anys.
- Amortització i quotes trimestrals

Quantia i termini de presentació de sol·licituds
Els ajuts poden arribar fins el 100% del pressupost de la inversió o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000 euros per a cadascun dels projectes. La presentació de sol·licituds finalitza el 30 de setembre de 2021.La documentació es pot presentar presencialment a l'Oficina de l'OAC situada a la Pl. Major núm. 1 o telemàticament a aquest enllaç.

Estaran obligades a relacionar-se electrònicament amb l'Administració, i per tant hauran de formalitzar la sol·licitud a través de mitjans electrònics, les persones jurídiques; les entitats sense personalitat jurídica; aquelles que exerceixin una actuació professional per la qual es requereixi col·legiació obligatòria; i aquelles que representin un interessat que estigui obligat a relacionar-se electrònicament amb l'Administració.

Per a més informació cal posar-se en contacte amb el CEDEM- Centre de desenvolupament empresarial per correu electrònic a cedem@ajmanresa.cat o al telèfon 93 878 76 25.