Artés torna a marcar la màxima de Catalunya, amb 42,6ºC, en el segon dia d'onada de calor

Fins a onze estacions meteorològiques del Bages han superat els 40ºC aquest divendres

Termòmetre de la farmàcia Buxó, al passeig de Pere III de Manresa, a les tres del migdia
Termòmetre de la farmàcia Buxó, al passeig de Pere III de Manresa, a les tres del migdia | Gemma Aleman
13 d'agost del 2021
Actualitzat el 14 d'agost a les 11:10h
Les estacions meteorològiques del Bages continuen encapçalant el rànquing de temperatures màximes del país per segon dia d'onada de calor consecutiu. En una jornada que, a diferència de dijous, Ponent i l'interior de les Terres de l'Ebre han quedat per sota dels 40ºC de màxima, al Bages, fins a onze estacions (Meteocat. AEMet i Meteoclimàtic) han superat aquesta temperatura, quatre han superat els 41ºC, i Artés, com va passar dijous, ha tornat a marcar la màxima de Catalunya, amb 42,6ºC, només 2 dècimes per sota dels 42,8ºC de 24 hores abans.

Igual que dijous, els termòmetres més alts s'han trobat a la part septentrional del Bages. Després dels 42,6ºC d'Artés, Cardona ha tingut una màxima de 41,5ºC, Sant Salvador de Guardiola 41,4ºC, Súria 41,4ºC, Fals 40,9ºC, Valls de Torroella 40,8ºC, Castellnou de Bages 40,7ºC, Balsareny 40,6ºC, Sallent 40,3ºC, Rocafort 40,1ºC i Manresa, també 40,1ºC. Per sota dels 40ºC entre les estacions d'agència al Bages només hi ha hagut la màxima de Monistrol de Montserrat, a uns allunyats 33ºC. Moià, per la seva part, ha marcat 36,9ºC.

El pic de l'onada de calor, diumenge
Sol, temperatures extremes i sense rastre de pluges. Aquest és el panorama que ens espera durant tot el cap de setmana. Dilluns podria començar a canviar, amb el mercuri lleugerament a la baixa.

L’ambient tornarà a ser calorós durant els propers tres dies. El pic de l’onada s’assolirà durant el cap de setmana, especialment diumenge. Dissabte i diumenge, tant mínimes com màximes fins i tot podrien pujar encara un o dos graus més. En alguns punts es podrien fregar els 44 graus.