Arrenquen les obres per eixamplar la vorera davant l'institut Lacetània, a les Bases

L'actuació forma part del Pla de Millora de l'Espai Públic 2021 i comporta la millora de 347 metres quadrats de vorera

Vorera sobre la que s'actuarà a l'avinguda de les Bases de Manresa
Vorera sobre la que s'actuarà a l'avinguda de les Bases de Manresa | GSV
Redacció
10 d'agost del 2021
Actualitzat a les 17:46h
Aquest dimecres està previst que arrenquin les obres per eixamplar la vorera de l'avinguda Bases de Manresa entre els carrers Bertran de Castellbell i Jaume d'Arters, just davant de l'institut Lacetània. L'actuació forma part del Pla de Millora de l'Espai Públic 2021, que per cinquè any consecutiu comportarà una inversió d'un milió d'euros per millorar calçades, voreres, parcs infantils i camins rurals. Pel que fa a l'apartat de voreres, enguany s'hi dediquen 450.000 euros, que serviran per anar renovant trams amb un nou model que dona prioritat al vianant.

Així, en aquesta actuació de les Bases s'enderrocarà la vorera actual —que és estreta i té els arbres a la calçada— i se'n farà una de nova més ampla. Es preveu el manteniment de l'arbrat existent i la plantació de tres nous arbres amb la finalitat de recuperar el caràcter lineal del recorregut arbrat que formalitza l'avinguda. Es mantindrà també la marquesina de bus i es construiran tres nous guals de vianants. El pressupost d'execució per contracte (IVA inclòs) és de 56.706,72 euros. El projecte suposa l'actuació en una superfície de 346,82 metres quadrats.

És previst que aquests treballs durin 5 setmanes. Per a realitzar-los, s'ocuparà el carril de circulació en direcció a la plaça Bages. A la resta de la calçada, s'habilitarà el doble sentit de circulació i un itinerari de vianants. Pel que fa a la parada de transport públic, es traslladarà de manera provisional a la vorera de la Universitat UPC.