Tardes de vacunació sense cita prèvia al Palau Firal de Manresa

Salut fa una crida a la població de 12 a 40 anys i embarassades que encara no s'han vacunat

Un infermer preparant la vacuna al Palau Firal de Manresa
Un infermer preparant la vacuna al Palau Firal de Manresa | Gemma Aleman
Redacció
10 d'agost del 2021
Actualitzat a les 17:10h
A partir d'aquest dimarts i durant totes les tardes d'agost, les persones pendents de rebre la primera dosi podran vacunar-se contra la Covid-19 sense cita prèvia al Palau Firal de Manresa. De les 4 de la tarda a 8 del vespre de dilluns a dijous. Aquesta mesura també s'aplica en altres punts de la Catalunya. A la Catalunya Central, hi ha l'Escorxador d'Igualada i el Sucre de Vic, que ho fan les tardes de dilluns a divendres.

Amb aquesta mesura, des de Salut i l'Institut Català de la Salut (ICS) es vol facilitar que la població cridada a vacunar -de més de 12 anys i que no ha rebut cap dosi- pugui fer-ho de la forma més fàcil i senzilla possible. Només cal que hi acudeixin amb la targeta sanitària.

La vacunació, clau per la immunitat i la normalitat
Insisteixen que la vacunació no és incompatible amb les vacances i que és molt important que la ciutadania es vacuni per augmentar la immunitat de grup, per fer front a la pandèmia i per mirar d'entrar a la tardor amb la màxima normalitat possible.

Per tot això, fan una crida a la població de 12 a 40 anys i a les embarassades perquè es vacunin ara i es pugui començar el setembre amb gran part de la població protegida. Les embarassades tenen un risc 23 vegades més alt d'acabar ingressades per Covid-19.

Els equips de pediatria començaran a contactar amb les famílies amb fills majors de 12 anys per informar-los de la importància de vacunar-se al més aviat possible per minimitzar els efectes de la pandèmia quan comenci el curs escolar i la represa de les activitats extraescolars esportives, educatives i culturals.

Alerta per una possible sisena onanda
"Més de 400.000 persones de la Catalunya Central ja estan vacunades del tot o tenen la primera dosi, però no és suficient", alerta la gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Imma Cervós. En aquest sentit avisa que "la repercussió assistencial de la cinquena onada està sent molt important i no es pot descartar que n'hi hagi una sisena. Hauríem d'arribar al 10 de setembre amb tota la població vacunada".

Per la seva banda, la gerent de l'ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada, insisteix en el fet que "per aturar aquesta pandèmia tots els dies compten" i no es pot deixar perdre un mes de vacunació: "És clau per ajudar-nos a reprendre l'activitat habitual a partir del setembre".