Crida per trobar informació sobre bombers que durant la Guerra Civil fossin a Manresa

Bombers en Guerra, amb la tasca també de Memòria.cat, han documentat i identificat 38 bombers de la ciutat durant el conflicte

Redacció
09 d'agost del 2021
Actualitzat a les 15:48h
Capçalera del web Bombers en Guerra de Manresa
Capçalera del web Bombers en Guerra de Manresa | BeG
El web Bombers en Guerra, amb la tasca portada a terme també per l’Associació Memòria i Història de Manresa a través del portal Memòria.cat, ha aconseguit documentar i identificar 38 bombers que durant la Guerra Civil operaven a Manresa. D'algun d'ells només té el nom i d'altres fins i tot en tenen fotos, però falten dades, volen corroborar les que ja tenen i identificar, si existís, algun altre bomber que fos a Manresa durant aquest període bèl·lic.

Entre d'altres dades, Bombers en Guerra sap del cert que 7 bombers van ser mobilitzats per l’exèrcit de la República, i 7 van ser destituïts per les autoritats franquistes el 1939.

La informació però sobre els bombers d'aquesta època és molt escassa i per això fan una crida a la població de Manresa, per si els poden ajudar a completar la base de dades aportant més informació o detectant algun error o, fins i tot, si manca algun bomber, o si tenen fotografies de l'època

En aquest enllaç es poden consultar les dades disponibles.

Bombers en Guerra
Bombers en Guerra és una web per donar a conèixer els bombers a Catalunya durant la Guerra Civil. És un espai d'investigació, record, memòria i homenatge per a tots els catalans que van exercir de bomber entre 1936 i 1939 i que van viure i patir la Guerra Civil.