La Diputació lliura la cartografia topogràfica a Mura i Castellcir

La cartografia està realitzada a partir de la fotointerpretació de fotografies aèries mitjançant tècniques fotogramètriques a més del treball de camp

Església de Sant Martí de Mura
Església de Sant Martí de Mura | WikiCommons
Redacció
06 d'agost del 2021
Actualitzat a les 14:53h
La Diputació de Barcelona ha actualitzat la cartografia topogràfica digital escala 1:1000 dels municipis de l'Esquirol, Gallifa, Mura, Castellcir i Fogars de la Selva. Aquesta eina facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques.

Els treballs cartogràfics, que han tingut un cost de 106.483,2 euros, inclouen un total de 2.039 hectàrees dels municipis i recull les hectàrees de sòl urbà i urbanitzable, així com les hectàrees del sòl no urbanitzable necessàries per a la planificació urbanística del seu àmbit territorial.

La cartografia està realitzada a partir de la fotointerpretació de fotografies aèries mitjançant tècniques fotogramètriques a més del treball de camp, i està estructurada en sis fitxers que inclouen l'altimetria, planimetria, toponímia, vialer, model digital de superfícies i model digital del terreny.

El treball s'ha realitzat segons plec d'especificacions tècniques v 2.2 aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya i s'ha lliurat en els formats Microstation, Autocad, Shapefile i PDF, amb nivells i sistema de referència ETRS89.

La cartografia topogràfica urbana digital escala 1:1.000 v 2.2 és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, s'utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, xarxes de serveis, la cartografia de cadastre i equipaments.