Rural

Com fer més atractiu viure i treballar a l'entorn rural del Bages

El Consell Comarcal i l'Ajuntament de Manresa han promogut un taller en el marc del projecte comarcal Bages TTT

per Redacció, 3 d'agost de 2021 a les 12:45 |
L'escola de Castellfollit del Boix | GSV
Una vintena de persones han participat en el taller promogut pel Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa que ha debatut com fer més atractiu viure i treballar a l'entorn rural del Bages. La sessió, emmarcada en el projecte comarcal Bages TTT (Treball, Talent i Tecnologia), finançat per la Diputació de Barcelona, ha identificat les necessitats dels municipis rurals del Bages i les persones que hi viuen i hi treballen per plantejar accions que donin resposta. En aquest sentit s'ha treballat en àmbits com els serveis a les persones, les infraestructures i equipaments, habitatge, els recursos, la connectivitat, la digitalització, l'activitat econòmica, l'emprenedoria i l'ocupació, entre d'altres.

Full de ruta compartit


L'anàlisi fet ha de permetre establir un full de ruta conjunt per als pròxims anys que afavoreixi el desenvolupament socioeconòmic, eviti el despoblament i millori la qualitat de vida de l'entorn rural de la comarcal.

La jornada Com podem fer atractius els municipis del Bages rural per viure-hi i treballar-hi ha comptat amb la participació dels veïns i veïnes i d'empreses dels municipis de menys de 2.000 habitants de la comarca com són Gaià, Talamanca, Mura, Marganell, Aguilar de Segarra, Castellfollit del Boix, Rajadell, Sant Feliu Sasserra, Sant Mateu de Bages, Castellnou de Bages i Fonollosa. 

 

Participació