Tanca la darrera botiga de queviures tradicional de Sant Joan de Vilatorrada

Ca la Margarita, al carrer del Riu, s'ha acomiadat aquest dissabte amb un sentit homenatge de clients i amics

Joan Molviedro i la Margarita Gamisans
Joan Molviedro i la Margarita Gamisans | Arxiu particular
Redacció
31 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:06h
Aquest dissabte, 31 de juliol, ha estat el darrer dia d'obertura de la botiga de queviures Ca la Margarita del carrer del Riu de Sant Joan de Vilatorrada. Amb el seu tancament el poble perd la darrera botiga tradicional de queviures tipus colmado que quedava. La Margarita Gamisans i el seu marit Joan Molviedro han arribat al moment de la jubilació i s'han acomiadat de clients i amics amb un pica-pica. Per la seva part, la clientela fixa els ha homenatjat amb una petita teatralització, una figura de drap d'una parella d'avis, un llimoner i un conte fet a mida que repassa els 60 anys de trajectòria del comerç, amb text, dibuixos i edició dels santjoanencs Joan Ros, Roser Rojas i Jaume Casellas.

La botiga de queviures Ca la Margarita té els seus orígens en els anys 60, quan el pare de l'actual propietària va començar repartint vi i carbó a les cases del poble. Més endavant hi va afegir petroli, lleixiu i finalment va obrir el comerç amb queviures de tota mena. El negoci va passar a les dues filles de la família i ens els darrers anys estava gestionat per la petita d'elles, la Margarita Gamisans, amb el suport del seu marit Joan Molviedro. La parella era un dels puntals de la festa de l'arròs i la sardinada anual del carrer del Riu, un dels carrers més antics de Sant Joan de Vilatorrada.

Carn, bacallà, embotits, formatge, fruita, verdura, congelats, drogueria, aliments envasats, begudes... l'oferta de l'establiment era la típica d'una botiga de queviures “de tota la vida". El comerç no va tancar ni un sol dia per la pandèmia de la Covid i va poder donar suport als veïns confinats portant les comandes a domicili quan era necessari.

La Margarita Gamisans i el seu marit Joan Molviedro inicien ara una nova etapa vital, la jubilació, però no s'allunyaran gaire de la seva clientela, ja que aviat deixaran el seu pis de Manresa per traslladar-se a viure al poble de Sant Joan.