La dona assassinada al Bages va presentar denúncia contra la seva parella per violència verbal

El jutjat de violència sobre la dona havia fixat la data del judici per l'octubre i la víctima estava tramitant el divorci

Punt on ha aparegut la dona calcinada. Imatge del 30 de juliol del 2021. (Horitzontal)
Punt on ha aparegut la dona calcinada. Imatge del 30 de juliol del 2021. (Horitzontal) | Nia Escolà
Bernat Surroca / Pere Fontanals
30 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:18h
La dona assassinada aquest divendres de matinada a Sant Vicenç de Castellet va presentar a l'abril una denúncia per violència verbal contra la seva parella. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), existia ja un procediment obert al jutjat de violència sobre la dona de Terrassa per aquests fets, i el judici s'havia de celebrar el proper mes d'octubre. El mateix jutjat tramitava el procediment civil de divorci de la parella.

Els Mossos investiguen la mort de la dona com un possible feminicidi. Han rebut l'avís per un incendi de matolls, i al lloc hi han trobat dos cossos. El de la dona, totalment calcinat, i el de l'home, que s'ha penjat dins del vehicle. Al cotxe també hi havia una menor viva, que ha estat traslladat a l'hospital mentre la DGAIA busca algun familiar que se'n pugui fer càrrec. La causa la porta el jutjat d'instrucció 2 de Manresa, en funció de guàrdia. Els dos morts eren veïns de Terrassa.

La policia ha rebut un avís d'un incendi al costat de la carretera BV-1229, poc després de les tres de la matinada d'aquest divendres. En arribar-hi, han localitzat un vehicle amb un home i una nena petita al seu interior. Quan ha arribat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha certificat la mort del conductor i ha assistit a la nena, que estava ferida però fora de perill. Posteriorment, a uns metres d'on es trobava el vehicle, els policies han localitzat el cos sense vida de la dona, que estava completament calcinat a una zona de matolls també cremats.

Poc abans de les 10 del matí ha arribat la policia científica i una hora després ha arribat la comitiva judicial i funerària per fer l'aixecament dels cadàvers. El jutge d'instrucció de Manresa, el fiscal i el forense han fet l'aixecament a quarts de dotze, i a quarts d'una una grua s'ha endut el cotxe. En aquests moments la causa es troba oberta en el jutjat d'instrucció a l'espera de rebre la informació policial o informe forense que permeti identificar, judicialment, els dos cossos.