El ple de Sant Joan aprova de forma inicial els romanents de tresoreria

La moció a favor de concretar els terminis en la construcció del nou institut també ha quedat aprovada

Ple telemàtic de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ple telemàtic de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada | AjSJV
Redacció
30 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:54h
Durant el ple d'aquest dijous de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s'ha aprovat la modalitat crèdit extraordinari i suplement de crèdit, és a dir, els romanents de tresoreria. En total, el romanent de tresoreria d'aquest any puja fins als 645.000 euros que es podran fer servir per a despeses generals.

L'equip de govern assegura que els romanents d'aquest any permetran dur a terme propostes que fa molt de temps que s'esperen. El govern afirma que es podran executar algunes accions pendents dels pressupostos participatius de l'equip de govern anterior, un tema que es va debatre amb anterioritat al passat ple municipal. Per exemple, dins els romanents s'inclou el subministrament i la instal·lació de veles al Parc Llobet, entre altres propostes.

La votació ha tirat endavant gràcies al vot de qualitat de l'alcalde (8 vots a favor, 1 abstenció i 8 vots en contra). Ciutadans ha optat per l'abstenció i el seu portaveu, Fermín Torres, considera que "hi ha partides a millorar però moltes altres són necessàries per al municipi". La resta de grups a l'oposició (ERC, Junts i Compromís) va votar en contra de la modificació de crèdit, argumentant que es tracta d'una incorporació de romanent "poc realista" i "temerària". A més, Ramon Planell, Ignasi Lladó (que va parlar com a vocal de la Comissió Informativa d'Hisenda) i Albert Marañón consideren que "no se'ns ha tingut en compte".

L'alcalde, Jordi Solernou, ha argumentat que sempre que s'hagi d'arribar a acords el govern està disposat a parlar. A més, ha assegurat que l'equip de govern és conscient que s'ha de ser prudent i que l'ajuntament té prou romanent per a poder fer aquesta incorporació.

A més, el ple ha aprovat la moció a favor de concretar els terminis en la construcció del nou Institut Cardener, presentada pel PSC. Amb aquesta aprovació, el consistori reclama dotar una partida econòmica als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2022 que contempli la redacció del nou Institut Cardener i executar l'obra el 2023. A més, es demana comptar amb l'ajuntament i amb la comunitat educativa en la redacció del projecte. Tots els grups municipals han votat a favor excepte ERC, que ha optat per l'abstenció.