Sant Joan reclamarà a la Generalitat que concreti la redacció i execució del nou institut Cardener

La proposta presentada pel PSC ha rebut el suport de tots els grups, excepte d'ERC, que s'ha abstingut

Imatge d'arxiu d'una aula de l'Institut Cardener
Imatge d'arxiu d'una aula de l'Institut Cardener | Arxiu
Redacció
30 de juliol del 2021
Actualitzat el 31 de juliol a les 16:09h
Aquest dijous el PSC de Sant Joan de Vilatorrada ha portat al ple municipal una moció per instar al govern de la Generalitat a comprometre's en els pressupostos 2022 i 2023 en la redacció del projecte i l'execució de la construcció del nou Institut Cardener. La proposta ha comptat amb el suport de tots els grups municipals a excepció d'ERC, qui s'ha abstingut al·legant que els terrenys encara no han estat cedits a la Generalitat.

En paraules de la portaveu socialista i també regidora d'educació, Elia Tortolero, "ERC ha governat 8 anys a l'Ajuntament, i durant aquest temps no han posat mai fil a l'agulla al procés d'adequació dels terrenys. Nosaltres hem entomat aquesta responsabilitat, és necessari que s'hi sumin i que mirin pel bé del municipi i no dels interessos del Govern de la Generalitat".

El ple de Sant Joan de Vilatorrada ja va aprovar el 2019 per unanimitat de tots els grups la construcció del nou Institut Cardener als terrenys del sector Llobet.

L'equip de govern així ha treballat aquests anys per licitar les obres del soterrament de les línies elèctriques i poder entregar el terreny al Departament d'Educació. Els tràmits s'han endarrerit uns mesos a causa de la pandèmia de la Covid-19, però cap a finals d'any els terrenys estaran preparats per poder fer entrega al Departament d'Educació.

Per això els socialistes insten al govern a comprometre's en la seva construcció en un marge màxim de dos anys. Aquesta proposta va ser enviada a la comissió d'educació de la Generalitat de Catalunya, però va ser tombada pels grups que conformen govern Junts x Cat i ERC.

Tortolero afirma que "cal que treballem plegats amb la Generalitat de Catalunya perquè el nou Institut Cardener sigui una realitat com més aviat millor. Nosaltres estem complint per adequar els terrenys per poder fer la cessió al Departament d'Educació, cal que el govern català posi dates per executar el nou projecte".