El model de gestió de «L'Anònima: Transformadora Creativa» es posarà a debat durant el FABA 2021

Hi haurà la presència de representants de diversos espais creatius del territori peninsular, amb diversitat de models de gestió amb i sense participació municipal o institucional

Espai de l'Anònima de Manresa
Espai de l'Anònima de Manresa | AFT
Redacció
29 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:59h
Després de mesos de treball, el FABA es disposa a posar sobre la taula una proposta d'usos i gestió que permeti establir un espai de creació transformadora referencial a l'edifici de L'Anònima, amb la suma de diversos agents i per a benefici comú de la ciutadania. Aquesta presentació tindrà lloc dins l'edició del Festival Artístic del Barri Antic d'enguany (del 26 de setembre al 2 d'octubre), en el marc de les Jornades de Construcció de L'Anònima: Transformadora Creativa amb l'objectiu d'exposar el projecte, conèixer referents i encetar el debat al voltant de la proposta de model de gestió.

Les Jornades de Construcció comptaran amb tres sessions: Bases i referents (dimarts 28 de setembre, 18h), Socis i model de gestió (dimecres 29 de setembre, 18h), Conclusions i projecció (divendres 1 d'octubre, 13h). En elles s'exposarà i treballarà la proposta feta pel FABA; es debatrà el model de gestió amb les persones interessades a formar part de l'espai i de la seva gestió; i es presentaran les conclusions i el full de ruta sortint a l'Ajuntament, tant a nivell polític com tècnic. És especialment rellevant la presència de representants de diversos espais creatius del territori peninsular, amb diversitat de models de gestió amb i sense participació municipal o institucional.

La concreció dels ponents i els detalls sobre la participació a les jornades es farà públic a principis de setembre. Per a més informació prèvia les persones interessades poden referir-se a [email protected].

Sol·licitud de concreció als serveis tècnics de l'Ajuntament
El passat 21 de juny el FABA va sol·licitar via instància als serveis tècnics de l'Ajuntament de Manresa la concreció en un document tècnic (plànol i limitacions d'ús) de l'espai sobre el qual poder fer una proposta tècnica i concreta a l'edifici municipal de l'Anònima. En l'escrit es demanava també compartir públicament l'ús previst per a la resta d'espai per tal d'adequar sinergies en el plantejament de la proposta. Aquesta sol·licitud ve en un moment en què s'han fet evidents accions de reforma per part de l'ajuntament sobre l'edifici de L'Anònima.

Fins al moment, la instància no ha obtingut resposta.