1 de 10
Participació

Demanen un referèndum per decidir sobre l'afectació urbanística a la residència geriàtrica de la Font

La Plataforma en defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran, la FAVM i el Casal de la Gent Gran de la Font dels Capellans han registrat conjuntament una instància a l'Ajuntament

Imatge d'arxiu d'una concentració a la porta de la residència de la Font | Pere Fontanals
per Redacció, 27 de juliol de 2021 a les 14:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plataforma en defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran, la FAVM i el Casal de la Gent Gran de la Font dels Capellans han registrat conjuntament una instància a l'Ajuntament de Manresa sol·licitant la convocatòria d'una consulta ciutadana en relació a l'afectació urbanística al jardí de la residència geriàtrica de la Font dels Capellans.

Degut a les discrepàncies existents entre el govern municipal d'ERC i Junts x Manresa, i les organitzacions socials i entitats veïnals de Manresa, demanen que es consulti la ciutadania per tal que puguin expressar la seva opinió i puguin pronunciar-se al respecte.


Els demandants recorden que la consulta popular referendària "és un instrument de participació directa tal i com queda recollit en el reglament de participació ciutadana de Manresa". Es pot promoure per iniciativa institucional o per iniciativa popular amb 7.197 signatures. Ja que els contratemps ocasionats per la pandèmia del Covid-19 dificulta la recollida de signatures, els demandants insten l'alcalde a que faci ús de la seva potestat per convocar-lo.

Els tres demandants recorden que anteriorment a Manresa ja s'han efectuat altres consultes ciutadanes com les del futur de la plaça Sant Domènec / teatre Conservatori i la de modificació del parc urbà Vila-Closes.
Participació