Pimec aconsegueix la inserció laboral del 80% dels joves en el marc del Projecte Singulars

Una vegada finalitzat el programa, 36 de les 45 persones participants han aconseguit el seu objectiu d'accés al mercat laboral

Imatge d'arxiu d'un jove treballant en una indústria
Imatge d'arxiu d'un jove treballant en una indústria | Arxiu
Redacció
27 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:36h
Pimec, en col·laboració amb el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i a través de l'agrupació amb diferents empreses i entitats del territori, han anunciat els resultats del Projecte Singulars, un programa d'onze mesos que finalitzarà el juliol de 2021 i que té l'objectiu d'inserir joves menors de 29 anys en situació d'atur en el mercat de treball. Així, aquest projecte que s'està portant a terme a quatre comarques de la província de Barcelona amb més de 270 participants: Barcelonès (75 participants), Vallès Oriental (90 participants), Vallès Occidental (60 participants), Bages (45 participants). Una vegada finalitzat el projecte, Pimec i les entitats agrupades al programa han aconseguit la inserció laboral de més de 195 joves, xifra que suposa que més del 72% de les persones participants han aconseguit el seu objectiu d'accés al mercat de treball. Al Bages, la inserció ha estat de 36 dels 45 joves que hi han participat.

Sílvia Miró, directora de l'Àrea de Treball de Pimec, considera que "aquests resultats reforcen la importància que dona Pimec a l'impuls de programes mixtos i a la col·laboració públic-privada, ja que aconsegueixen els objectius essencials que han de tenir les polítiques públiques d'ocupació: que les persones millorin la seva ocupabilitat i transitin cap a un lloc de treball". Per part seva, el director de Serveis de Formació i Ocupació de Pimec, Héctor Pérez, ha destacat que "aquest projecte dona especial rellevància a l'acompanyament i l'orientació a les persones joves per aconseguir un objectiu professional a mig-llarg termini, fomentant la participació en accions formatives professionalitzadores, que en molts casos finalitzen amb la formalització d'un contracte de treball".

Xifres de la comarca del Bages
El projecte dins del Bages, l'E-nginy Jove 4.0, està enfocat al Sector Industrial. Hi col·laboren Eurecat Academy, el Centre de Formació Pràctica i la Fundació EMI Manresa. A l'E-nginy Jove 4.0, s'han inserit 36 joves al mercat de treball del total de 45 persones, el que suposa que el 80% de participants del programa.

Dins del marc d'aquest projecte, el SOC facilita un ajut a la contractació per aquelles empreses que incorporin joves vinculats al programa. Pimec facilita i dona suport a la sol·licitud d'aquest incentiu econòmic per a les empreses disposades a contractar joves del programa. A dia d'avui, d'un total de 36 contractes, 6 s'han realitzat sota el paraigua d'aquesta subvenció per a la contractació, representant així un 16,7% del total dels contractes efectuats. Volem fer especial esment i agraïment a les empreses sòcies com Maquinària Lliró S.L. i Einstic Digital Agency S.L., que acollint-se a l'ajut per a la contractació, han ofert contractes d'un any o més confiant així en el talent jove adscrit al programa.

Aquest projecte dona especial rellevància a l'acompanyament i l'assessorament a les persones joves per aconseguir un objectiu professional a mig-llarg termini, fomentant la participació d'accions formatives professionalitzadores, que en molts casos finalitzen amb la materialització d'un contracte de treball. D'altra banda, el retorn al sistema educatiu dels i les joves també es considera un objectiu d'èxit: en aquesta edició un 15% dels participants formalitzaran la matrícula pel curs vinent.

El programa està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.