Extrema dreta

Vox porta a Fiscalia la crema de símbols del Terç de Requetès de Montserrat

La plataforma va penjar un vídeo on es veu la crema de diversos símbols, entre els quals una bandera franquista i estendards del Terç

per Redacció, 26 de juliol de 2021 a les 19:22 |
Foc als estendards del Terç de Requetès de Montserrat | Acció per la independència
Vox ha denunciat a la Fiscalia de Barcelona el grup Acció per la Independència per l'atac a la cripta del Terç de Requetès de Montserrat. La plataforma va anunciar aquest "sabotatge" el diumenge passat a través del seu compte a Twitter, on va penjar un vídeo on es veu la crema de diversos símbols, entre els quals una bandera franquista i estendards del Terç.

El partit d'extrema dreta hi veu delictes contra els sentiments religiosos, d'odi, de danys al patrimoni públic i d'ultratge a la bandera. El Terç de Requetès va ser una unitat militar de xoc integrada a l'exèrcit franquista durant la Guerra Civil. La cripta funerària, construïda el 1958, conté les despulles i els noms dels 319 membres del Terç morts a la guerra.


El partit d'extrema dreta demana a la fiscalia que practiqui diligències com requerir a Acció per la Independència la identificació dels autors dels fets, que declari el responsable legal del grup, que demani un informi a l'Abadia de Montserrat amb l'inventari dels danys causats, i que sol·liciti als Mossos d'Esquadra els informes elaborats.

 

Participació