25
de juliol
del
2021
Actualitzat
a la
13:37h
No val la queixa. Aquesta és la temporada del tomàquet i una festa que es vanaglòria de portar l'horta bagenca de proximitat, no podria celebrar-se en cap altra època de l'any. Malgrat tot, en aquest 2021, les tres dates claus de la Festa, dijous amb el Sopar del Tomàquet, divendres en la presentació de les 56 varietats de tomàquet a Can Poc Olí, i dissabte amb el mercat de productors de tomàquet de la comarca a la plaça Puigmercadal, s'han viscut els tres dies més calorosos del que portem d'any, i això, sobretot dissabte, s'ha fet notar.
Les visites i les vendes no han baixat massa respecte d'anys anteriors, asseguraven alguns paradistes, però les parades no lluïen tant perquè la gent mirava, comprava i marxava per evitar les hores dures del dia a ple sol. A dins del Mercat, ja amb l'aire condicionat funcionant a més no poder, els pinxos aconseguien algun més adepte.
Sopar i mostra de varietats
Dijous, en canvi, durant el Sopar del Tomàquet, que enguany es va celebrar al Parc de la Seu, la vesprada va ser més agradable pel que fa a temperatura, i el sopar va ser molt amè, amb receptes originals de tomàquet, i amb la carn de pastura, com a producte convidat, també molt present.
Divendres a la tarda, de nou amb la canícula, els més curiosos van poder veure amb els seus propis ulls fins a 56 varietats de tomàquet diferents de les més de 300 que existeixen a tot el planeta. La jornades a Can Poc Oli van anar acompanyades de xerrades professionals -tot i que eren obertes- i un tast final.
Les visites i les vendes no han baixat massa respecte d'anys anteriors, asseguraven alguns paradistes, però les parades no lluïen tant perquè la gent mirava, comprava i marxava per evitar les hores dures del dia a ple sol. A dins del Mercat, ja amb l'aire condicionat funcionant a més no poder, els pinxos aconseguien algun més adepte.
Sopar i mostra de varietats
Dijous, en canvi, durant el Sopar del Tomàquet, que enguany es va celebrar al Parc de la Seu, la vesprada va ser més agradable pel que fa a temperatura, i el sopar va ser molt amè, amb receptes originals de tomàquet, i amb la carn de pastura, com a producte convidat, també molt present.
Divendres a la tarda, de nou amb la canícula, els més curiosos van poder veure amb els seus propis ulls fins a 56 varietats de tomàquet diferents de les més de 300 que existeixen a tot el planeta. La jornades a Can Poc Oli van anar acompanyades de xerrades professionals -tot i que eren obertes- i un tast final.