Sindicalisme

Acció Sindical del Bages es manifesta davant de Construccions Mecàniques Escalé per un acomiadament

Asseguren que van fer fora el treballador per "haver demanat a l’empresa que s’acollís a la legalitat vigent davant els seus reiterats incompliments"

per Redacció, 24 de juliol de 2021 a les 18:53 |
Concentració de ASB davant de Construccions Mecàniques Escalé | ASB
Una vintena de persones es van concentrar dijous davant la nau de l’empresa Construccions Mecàniques Escalé, a Artés, en una acció de protesta convocada per Acció Sindical Bages (ASB). Amb aquesta crida el sindicat busca aconseguir la readmissió d’un dels seus afiliats, acomiadat de l’empresa d’una forma que consideren "no només injusta, sinó també il·legal". És per això que des de l’organització anuncien l’inici d’un cicle de mobilitzacions, que asseguren que no s’aturaran "fins que l’empresa retrocedeixi en el seu atac als drets dels treballadors".

Des d’ASB denuncien que l’empresa ha comès "reiterades irregularitats", entre elles "incompliments de conveni i impagament d’hores extres". I asseguren que el motiu de l’acomiadament del seu company ha estat, precisament, "haver demanat a l’empresa que s’acollís a la legalitat vigent davant els seus reiterats incompliments". El cas es troba als jutjats, però des del col·lectiu entenen que la lluita no pot limitar-se a la via judicial.


"Es tracta d’un acomiadament que ataca directament un dret fonamental per la classe treballadora, com és el de llibertat sindical", manifesten fonts del sindicat. "Com a treballadores no podem permetre que aquests atacs quedin impunes: és necessari frenar els abusos de la patronal, i des del sindicat sabem per experiència que la manera més efectiva que tenim d’aconseguir-ho és organitzar-nos sindicalment i mobilitzar-nos al carrer. És important aconseguir la readmissió d’aquest company: no podem deixar que constantment es traspassin límits tan bàsics com el dret de reclamar que es compleixi la legislació laboral".

Des del sindicat esperen que l’empresa reconegui la nul·litat de l’acomiadament. "Estem preparades, però, per mobilitzar-nos tant temps com calgui", avisen. "El nostre company no està sol: té darrere la força d’un sindicat de base organitzat des del suport mutu, disposat a lluitar colze a colze amb ell fins que la lluita acabi donant fruits".

 

Participació