energia

Restablert el subministrament elèctric a Catalunya

Endesa confirma que s'ha normalitzat la situació després d'una caiguda de la llum que ha afectat diversos punts del país

per B.S., Barcelona, Catalunya | 24 de juliol de 2021 a les 18:11 |
Unes torres elèctriques | ACN
Diversos usuaris han denunciat aquest dissabte a la tarda talls de llum arreu de Catalunya. Segons ha informat Protecció Civil, la manca de subministrament elèctric ha estat d'abast global i hi ha prop de 640.000 abonats afectats. Red Eléctrica Española (REE) eleva aquesta xifra fins als 1,2 milions de persones. Poc abans de les sis de la tarda, Endesa ha informat que s'ha restablert per complet el subministrament de llum al país.
 

Segons REE hi ha hagut un "desequilibri" en la connexió de França que ha provocat afectacions i la desconnexió del cable amb el Marroc. Això explicaria els talls de llum en diversos punts de Catalunya i també de l'estat espanyol. A través de Twitter, molts usuaris han compartit la seva experiència, que arriba en un dels moments on la llum està més cara i en plena onada de calor. 

A Catalunya, les afectacions s'han donat a Barcelona, municipis del Vallès, del Gironès i del Baix Llobregat, segons han denunciat usuaris a través de les xarxes socials. En alguns casos, el tall ha estat breu, mentre que en d'altres s'ha allargat més. També ha afectat en punts de l'estat espanyol.

 

Participació