ICL Iberia publica per setè any consecutiu la seva Memòria de Sostenibilitat

Reflecteix, entre d'altres, la inversió que l'empresa va realitzar l'any passat de 71 milions d'euros amb una xifra de negoci de 180 milions

El president d'ICL Iberia, Carles Aleman
El president d'ICL Iberia, Carles Aleman | Nia Escolà
Redacció
23 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:58h
ICL Iberia ha fet pública la setena edició de la Memòria de Sostenibilitat. Es tracta d'un document de 37 pàgines que recull els indicadors de l'empresa relatius a l'exercici del 2020.

Entre les dades, destaca la producció de 571 mil tones de potassa (el 65% de la qual es va exportar i el 95% es va destinar a l'activitat agrícola) i la comercialització de 824 mil tones de sal (el 50% de la qual es va destinar al desglaç de carreteres i la resta a la indústria electroquímica). La memòria també reflecteix la inversió que l'empresa va realitzar l'any passat de 71 milions d'euros amb una xifra de negoci de 180 milions.

Carles Aleman, president d'ICL Iberia, afirma que el 2020 ha estat un any marcat per la Covid-19 i totes les seves conseqüències, tant personalment com professional. "La pandèmia ens va abocar a una situació delicada i ens vam veure obligats a adaptar-nos ràpidament a la nova realitat i a prendre les mesures necessàries per tal de sobreviure".

100% d'energia elèctrica provinent de fonts renovables i sostenibles
Entre els fets destacats del 2020, hi ha la posada en marxa de la nova terminal al Port de Barcelona, l'adhesió als Acords Voluntaris de disminució de CO2 i la certificació del sistema de gestió de mineria sostenible, que la converteix en la primera empresa espanyola i europea de mineria subterrània de grans dimensions que disposa del certificat. També hi ha el cessament de l'extracció i tractament de potassa al centre de Sallent amb el consegüent trasllat progressiu de l'activitat al centre de Súria.

Durant el 2020 també es van iniciar les proves de les tasques de restauració del dipòsit de la Botjosa. En termes mediambientals, ICL Iberia va fer durant el 2020 una inversió de 9,4 milions d'euros. Destaca la reducció de més d'un 26% del consum d'aigua respecte al 2019 i una reducció també del 50% en la producció de residus industrials respecte a l'any anterior.

Des d'inicis del 2020 ICL Iberia consumeix el 100% d'energia elèctrica provinent de fonts renovables i sostenibles, com ara l'energia eòlica, solar o geotèrmica, entre altres. Per tal de fer-ho possible, la companyia ha desenvolupat un nou enfocament operatiu que permet reduir la petjada de carboni afavorint l'eficiència energètica.
 

Memòria de sostenibilitat 2020 d'ICL by La muntanya russa on Scribd

Arxivat a