Escena

Els TeMA d'Avinyó celebren aquest divendres la cloenda de l'edició més rural, comunitària i propera

Amb "El carrer sona: Un itinerari musical pel poble d'Avinyó", la mostra dels cursos de la setmana i el concert final amb Rodrigo Laviña i el seu súper combo

per Redacció, 23 de juliol de 2021 a les 13:03 |
Rodrigo Laviña i el seu súper combo tancaran el XIX TeMA d'Avinyó | Carlos Baglietto
Els TeMA d'Avinyó van encetar dilluns la seva XIX edició amb gairebé 150 inscripcions i una trentena de professors i artistes convidats, tot un èxit malgrat la situació provocada per la Covid-19.

En la seva edició més rural, comunitària i propera, els TeMA celebren la cloenda aquest divendres amb El carrer sona: Un itinerari musical pel poble d'Avinyó, on diversos espais de la localitat acolliran les actuacions de grups i combos creats durant l'estada, així com la mostra dels cursos realitzats aquesta setmana i el concert per a nadons a càrrec de Gemma Baños i Jaume Barri.

Programa d'aquest divendres


16h Concert participatiu de nadons amb Gemma Baños i Jaume Barri. Local Catalunya

Itinerari musical

17h Jazz al pati de la Torre Abadal
18h Conjunt instrumental infantil al pati del Centre Cívic
19h Jazz al pati de la Torre Abadal
20h Conjunt vocal i conjunt d'adults al Local Catalunya
21h Cloenda dels tallers amb Rodrigo Laviña i el seu súper combo, darrere l'església.


La gran novetat d'aquest any ha estat la deslocalització d'una part de les activitats, ja que la Fundació La Plana de la localitat veïna de Santa Maria d'Oló ha acollit el programa Crea, esdevenint un gran èxit a tots els nivells: Tant pels fantàstics espais que la Fundació ha cedit per a les diferents activitats instrumentals, com per l'allotjament i l'entorn idíl·lic per a crear música i comunitat entre alumnes i professors.

Per altra banda els programes Explora i Participa que han tingut lloc a diferents espais d'Avinyó, continuen la seva tasca més comunitària als espais cedits per l'ajuntament però enguany amb un grups més reduïts per tal de vetllar per la seguretat dels participants. A més, aquest any el projecte ha entrat en contacte amb les escoles de música de les rodalies, integrant-s'hi l'Escola de Música de Sallent, l'Escola de Música d'Artés, l'EMAL de Prats de Lluçanès i l'Escola Barnola d'Avinyó les quals han ajudat a l'equip creatiu a dissenyar el programa cobrint les necessitats existents a cada localitat.

L'equip pedagògico-artístic d'enguany ha estat format per, entre d'altres, 5 ex-alumnes de les primeres edicions dels TeMA que a dia d'avui ja s'han convertit en grans noms de l'escena pedagògica i del jazz / moderna nacional i internacional. Aquest fet permet veure el cercle sencer, des d'estudiants fins a professionals, i que dóna més sentit que mai als TeMA en la seva tasca d'aposta pel desenvolupament del talent local.

En són el cas Andrea Motis, Alba Careta, Rita Payés, Sílvia Consegal i Josep Cordobés. Per completar l'equip de l'estada han comptat amb la presència d'altres grans artistes del jazz català com són Magalí Sare, Christoph Mallinger, Marta Roma, Marcel·lí Bayer, Sebastià Gris, Santi Careta, Lucas Delgado i Manel Fortià.

 

Participació