Monitoratge

Quinze joves formats al CAE realitzen pràctiques de monitor dins del projecte Singulars

Després d'un any de formació d'educació en el lleure certificada, els joves realitzen pràctiques a empreses amb una orientació individualitzada

per Redacció, 22 de juliol de 2021 a les 13:42 |
La formació ha tingut lloc al Casal de Joves la Kampanya | CAE
“Dinàmic”, de “creixement personal” o “molt útil per a la millora del meu idioma”. Així defineixen alguns dels joves el seu pas per la formació del programa Singulars, de monitoratge en el lleure, que el CAE ha batejat com a projecte Dinamitza't. Quinze joves començar el programa el passat mes d'octubre del 2020, i tot i el context de pandèmia, la formació ha assolit els objectius inicials amb èxit, amb un procés molt positiu quant a inserció i retorn al sistema educatiu.

El CAE ha fet un esforç per mantenir la presencialitat de totes les formacions i l'acompanyament de proximitat, amb totes les mesures de seguretat. Gairebé la meitat dels joves que han format part del programa han aconseguit iniciar una feina al llarg de la formació, així com també es preveu el retorn al sistema educatiu d'alguns joves per el curs següent. 


Els joves s'han format durant mesos en el Curs de Monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil (DGJ) i també com a Certificat de Professionalitat de Dinamització d'activitats de lleure infantil i juvenil (SOC). Han fet formacions a mida com a vetllador/a escolar, monitor/a de menjador escolar, monitor/a d'activitats extraescolars d'especialitat en robòtica. A banda de les formacions, també han realitzat sessions individuals i grupals d'orientació laboral i formació en competències transversals. A més, han fet visites a empreses de l'entorn relacionades amb el lleure i han participat en activitats socials, culturals i cíviques.

Durant el projecte han rebut la visita de persones de l'àmbit amb qui han pogut compartir la seva experiència professional. Ha sigut el cas, per exemple, d'una jove que va participar al programa Singulars – Dinamitza't del CAE ara fa dos anys. El seu testimoni els ha servit d'inspiració i guia per aprofitar les oportunitats i esforçar-se per aconseguir els seus objectius i fer possible els seus somnis.


Alguns ja han acabat el seu procés de pràctiques de 160 hores, a part de la participació en activitats socials; i d'altres les estan realitzant durant els mesos d'estiu. Els joves fan les seves pràctiques a menjadors escolars i casals d'estiu de La Xarranca, el Taller del Bosc, Escola d'Educació Especial Jeroni de Moragas (Fundació Ampans), Casal d'estiu de l'Esplai Pífies, un menjador escolar de la Magrana i un menjador escolar de 7 i tria.

El projecte Singulars està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil. Els joves que n'han format part tenen entre 18 i 22 anys.

L'espai on s'han desenvolupat les formacions és el Casal de Joves la Kampana, que és un equipament municipal de l'Ajuntament de Manresa.

 

Participació