Mobilitat

Sant Fruitós tindrà una via per a vehicles no motoritzats fins a Torroella de Baix i Navarcles

L'Ajuntament ha adjudicat la redacció del projecte per construir la via ciclista, que també servirà per a patins

per Redacció, 22 de juliol de 2021 a les 10:58 |
Mapa de les línies de Sant Fruitós a Torroella i a l'entrada de Navarcles | AjSFB
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha adjudicat els treballs per a la redacció del projecte per construir una via ciclista per a vehicles no motoritzats (bicicletes, patins i patinets) des del nucli del municipi fins a Torroella de Baix.

Aquesta nova infraestructura transcorrerà majoritàriament de forma paral·lela a l'N-141c i permetrà que els veïns d'aquest barri puguin fer-ne ús per tal d'accedir a la major part dels serveis (escola, sanitat, alimentació) que estan ubicats al nucli del municipi. 


Aquest projecte també inclou la connexió intermunicipal amb Navarcles arribant fins al pont de la Fàbrica Vermella. Per a la planificació d’aquest segon tram, s’ha treballat conjuntament amb l’Ajuntament de Navarcles perquè el carril pugui arribar fins al seu nucli i unir els dos municipis a través d'aquesta via.

Prèviament a l’adjudicació d’aquest projecte constructiu, es va redactar el Projecte d’Actuació Específica (PAE), que l'Ajuntament ja ha fet arribar als serveis territorials d’urbanisme de la Catalunya Central.


Aquesta actuació suposa la primera pedra cap a nou model de mobilitat que es vol implantant al municipi i s'ha escollit iniciar-lo en aquest punt, ja que també permetrà que serveixi d'enllaç als camins del Llobregat i al pla de vies blaves impulsat per la Generalitat.

La redacció del projecte s'ha adjudicat per un import de 12.039 euros.

 

Participació