El FABA anuncia un bon gruix del cartell del 2021

Ferran Palau, Hidrogenesse, Rodrigo Laviña o Colectivo Duda se sumen als artistes ja confirmats com Laetitia Sadier

Rodrigo Laviña és un dels artistes confirmats per al FABA 2021
Rodrigo Laviña és un dels artistes confirmats per al FABA 2021 | Promocional
Redacció
21 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:09h
El Festival Artístic del Barri Antic (FABA) anuncia noves confirmacions que s'incorporen a la llista de propostes artístiques anunciades fa unes setmanes. El FABA acollirà propostes de diferents disciplines que ompliran l'Anònima d'art, música i cultura del 26 de setembre al 2 d'octubre. Hidrogenesse, Ferran Palau, Rodrigo Laviña y su combo o Colectivo Du-Da són algunes de les noves incorporacions que s'afegeixen al cartell del festival. Un cartell en el qual s'inclouen artistes com Laetitia Sadier. Des de la seva primera edició, NacióManresa és el mitjà oficial del festival.

El FABA donarà el tret de sortida el dia 26 de setembre amb una triple actuació en format pla seqüencial. Ferran Palau, b1no i Iris Deco seran els protagonistes d'aquesta producció especial que comptarà amb col·laboracions i diverses sorpreses. El dia 2 d'octubre el FABA rebrà Laetitia Sadier, gran personalitat del pop modern i coneguda per ser la líder del grup Stereolab. L'artista francesa presentarà el seu nou format de directe en solitari. Rodrigo Laviña y su combo (amb bona part de músics bagencs) actuarà el mateix dia, on el veterà del hip hop català presentarà un disc preciosista, un viatge de sons i textures a través del vinil i les caixes de ritmes. El duo electrònic Hidrogenesse aterrarà a Manresa per primera vegada, el mateix 2 d'octubre. Amb una de les carreres independents més sòlides del moment, es podrà escoltar el seu últim treball Joterías Bobas. El Colectivo Du Da té molts projectes engegats i ens farà preguntes sobre les nostres maneres de co-habitar i ens portarà a imaginar nous presents i futurs des de sensibilitats crítiques.

El cartell del FABA d'enguany recull també, com una aposta pel talent local, un conjunt de propostes Km 0 de la Catalunya Central: OBAC, un projecte d'il·luminació d'Àlex Garcia i Martí Campabadal; Juliø & £thin Mzngohip hop català en duo amb una proposta escènica sorprenent; Sara Villarta és una artista manresana que presenta un projecte d'art urbà al festival; Iris Deco, una jove artista que aconsegueix fer-se reconèixer i brilla amb el seu nou disc Golden, que presentarà al FABA; Iris Muñoz presentarà El caminar de las madres, on l'autora mostra a la dona durant la seva trajectòria de maternitat i criança; Hidepeck, un duo hipersònic amb un ritme dels 70's que t'atrapa; Anna Llimós, artista amb una proposta que vol posar de manifest el record que tenim dels espais de forma fragmentada; Luana Roca és una artista manresana que presenta una reflexió sobre la consistència de les paraules.

Escena catalana emergent
El Festival també comptarà amb noms destacats de l'escena catalana emergent: Aloha Bennets, b1no, Pau Mondelo, Iris San, Ana Gallart i Rombo. Aquest grup d'artistes actuaran el dia 2 d'octubre en diversos horaris, excepte b1no, que tocarà durant la jornada inaugural del 26 de setembre. Aloha Bennets venen de Barcelona amb un garage-punk surfero amb lletres fresques i iròniques. b1no és un duo electrònic que aquests últims mesos està presentant el seu últim EP bi amb diverses col·laboracions. També visitarà el festival Pau Mondelo amb un projecte de memòria i rescat a través de la tela; Iris San artista que treballa l'exaltació a la naturalesa i l'espiritualitat i Anna Gallart amb un projecte que crea un paral·lelisme entre la seva relació a distància i l'acte de fer pa. El grup Rombo també actuarà durant el festival amb el seu pop agredolç i lluminós.

Produccions pròpies
Finalment, el FABA també tindrà produccions pròpies com cada any. Les primeres confirmades són Paula Illescas + Sergio Lairisa, que realitzaran el programa de mà en directe durant la pròpia Llotja del festival. El FABA també comptarà amb el projecte del col·lectiu Gimnàstica: Laboratori d'aire, una reflexió, observació i investigació del rastre del vent en les seves múltiples formes i maneres de presentar-se.

Aquest cartell és només un avançament de la majoria d'artistes que trobarem al FABA 2021. A principis de setembre i en les setmanes prèvies al festival, anunciaran més sorpreses, segons han explicat.

El FABA, el Festival Artístic del Barri antic de Manresa, té com a finalitat generar noves relacions entre agents artístics i socials per tal d'establir un nou espai de creació a Manresa dins del recinte de l'Anònima, amb l'ànima de catalitzar tot el potencial artístic i social de la ciutat.