Cinema

El Documental del Mes tornarà divendres amb «Els tomàquets escolten Wagner»

Serà una projecció especial amb motiu dels actes de la Festa del Tomàquet del Bages

per Redacció, 21 de juliol de 2021 a les 10:22 |
Imatge promocional d'«Els tomàquets escolten Wagner» | Promocional
El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, tornarà aquest divendres 23 de juliol a les 8 del vespre a l'Espai de la Plana de l'Om en una projecció especial amb motiu de la Festa del Tomàquet del Bages amb el documental Els tomàquets escolten Wagner de Marianna Economou. Una història entranyable sobre el poder de les relacions humanes i la importància de reinventar-se en temps de crisi. 

Els tomàquets escolten Wagner


Elias és un petit poble agrícola i aïllat del centre de Grècia que està morint. Però dos cosins enginyosos, en Christos i l'Aleco, s'uneixen a les àvies d'aquest llogarret per conrear tomàquets. Amb els seus coneixements i una mica d'ajuda de la música de Wagner, volen fer realitat el seu somni: exportar pots de tomàquet orgànic arreu del món.

Desafiant l'agricultura industrial i cultivant tomàquets orgànics amb llavors centenàries, venen pots de tomàquet i altres conserves fets amb un mètode poc ortodox. L'exportació de productes orgànics és un mercat molt competitiu, però l'èxit inesperat ha agafat per sorpresa tot el poble, que ha recuperat la il·lusió i ha pogut aixecar els ànims i l'economia de l'indret.

Gràcies als tomàquets wagnerians, la gent d'Elias pot entreveure un futur on s'esvaeix la crisi que fa uns anys va colpejar Grècia, encara que mai és fàcil tirar endavant i la vida pot ser tan agredolça com un pot de tomàquet en conserva.

Per garantir les mesures de seguretat i control, l'Espai de la Plana de l'Om tindrà les entrades numerades i les invitacions es poden adquirir anticipadament a través d'internet.

 

Participació