Professionals de la Clínica Sant Josep formen part de la comitiva olímpica de Tòquio

L'equip, format per dos metges i dos fisioterapeutes del CIMETIR, estaran al servei de les seleccions estatals absolutes de waterpolo

Albert Estiarte i Griselda Sirvent, i els fisioterapeutes Òscar Muncunill i Marc Estiarte
Albert Estiarte i Griselda Sirvent, i els fisioterapeutes Òscar Muncunill i Marc Estiarte | CSJ
Redacció
19 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:21h
El proper divendres 23 de juliol comencen els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, ciutat que acollirà, durant dues setmanes, els atletes i equips més destacats i rellevants a nivell mundial. Un equip de professionals del Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació (CIMETIR) de la Clínica Sant Josep seran els responsables de vetllar per la salut dels jugadors de les seleccions estatals de waterpolo femenina i masculina que competiran en aquests jocs. Els professionals de la Clínica Sant Josep que aquests dies es troben a Tòquio són els metges Albert Estiarte i Griselda Sirvent, i els fisioterapeutes Òscar Muncunill i Marc Estiarte.

Equip mèdic de les seleccions absolutes
Malgrat que ha estat una temporada amb afectacions en el calendari de les competicions esportives, els professionals del CIMETIR han estat acompanyant a les seleccions absolutes de waterpolo als darrers stages a Estats Units, a la Súper Final de la Lliga Mundial Grècia i al torneig internacional d'Hongria.

Ara, el paper dels professionals del CIMETIR a Tòquio és encara més essencial. Per a Albert Estiarte, Tòquio suposa la seva vuitena participació en uns Jocs Olímpics. Tot i així, els viu amb la "mateixa il·lusió" malgrat que aquesta edició està marcada per les restriccions i mesures de seguretat per evitar el risc de contagi de la Covid-19 i per la falta de públic a les competicions. "El nostre interès és col·lectiu: tot l'equip porta mesos treballant per les posicions de medalla i nosaltres tenim la responsabilitat de tenir cura dels aspectes físics i psíquics de tots els membres de de l'equip per garantir-ho".

Per la seva banda, el coordinador del servei de fisioteràpia del CIMETIR, Òscar Muncunill, hi participa per tercera vegada. Muncunill està convençut que, tant l'equip masculí com el femení, "poden tornar a casa amb un gran resultat. Els dos han arribat aquí sent subcampions del món al 2019 i estan treballant molt dur per aconseguir el somni olímpic".

Tant Griselda Sirvent com el fisioterapeuta Marc Estiarte viuran al Japó els seus primers jocs. El fet d'haver acompanyat els equips els darrers anys els ha fet tenir molt clar el seu paper. Com comenta la Dra. Sirvent,  "amb l'equip, no anem a definir tractaments. Les decisions que prenem venen marcades per una valoració prèvia del risc de lesió que pot patir cada jugador. Prevenir-les a temps és important per evitar perjudicar el conjunt global de l'equip i, en conseqüència, els resultats".