L'Ateneu Cooperatiu proposa reflexionar sobre estratègies locals per a la sobirania alimentària

La jornada es fa aquest de manera virtual aquest dimecres en el marc de la 4a Jornada de Producció i Consum Agroecològic de la Taula Territorial de l’Ateneu

Redacció
19 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:45h
L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central (XaSACC) organitzen aquest dimecres 21 de juliol una sessió sobre Estratègies locals per a la sobirania alimentària. La jornada, que serà online, s'emmarca en la 4a Jornada de Producció i Consum Agroecològica de la Taula Territorial de l'Ateneu i està concebuda pensant especialment en el món local.

En concret, s'hi exposaran diferents estratègies territorials de revitalització del sector primari, però també del paper que pot jugar-hi l'administració local. Es començarà amb una intervenció d'Alba Piqué, que en nom d'ARCA i el projecte PECT BCN Smart Rural, parlarà de la necessitat d'infraestructures territorialitzades. Tot seguit, Jordi París, de Conca Activa i el LEADER del Camp, parlarà de l'experiència al Camp de Tarragona en dinamització del sector primari.

L'aportació dels ajuntaments de la Catalunya Central la farà el de Manresa, concretament Pol Huguet, que parlarà de l'estratègia municipal participativa per satisfer necessitats i més concretament del nou obrador compartit d'horta. Finalment, Judith Saus presentarà L'Obradora, cooperativa en fase de creació de productores i elaboradores de la Catalunya Central. La moderació de la jornada anirà a càrrec de Rosa Binimelis, de la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central.

L'objectiu de la jornada és dotar als representants de les administracions locals que hi participin d'eines i estratègies per facilitar les seves polítiques en favor de la sobirania alimentària. En concret, més enllà de la contractació responsable i de les clàusules socials, la idea és parlar també de la necessitat d'infraestructures a disposició del sector per donar resposta a les seves necessitats.

La jornada serà de 10 del matí a 12 del migdia i és gratuïta, si bé es demana la inscripció prèvia en aquest enllaç. La jornada, com en anteriors edicions, coincideix amb la Festa del Tomàquet, que comença aquest dilluns a Manresa.