El ple de Sant Fruitós declara el municipi àrea amb mercat d'habitatge tens

Aquesta declaració afecta el nucli i la urbanització de Torroella de Baix

Redacció
17 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:43h
Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Fruitós
Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Fruitós | AjSFB
El ple municipal del mes de juliol de Sant Fruitós de Bages ha aprovat, per unanimitat dels regidors presents, declarar el municipi com a àrea amb mercat d'habitatge tens, segons els termes establerts per la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes de lloguer.

Aquesta aprovació, que afecta els habitatges del nucli i de Torroella de Baix, permetrà que es puguin adaptar mecanismes de contenció i moderació de les rendes de lloguer i garantir d'aquesta manera el dret a l'habitatge. Durant l'any 2020, els preus del lloguer al municipi s'han incrementat per sobre de la mitjana de Catalunya. Les zones on s'aplicarà aquesta declaració s'han determinat en funció de la tipologia d'habitatges i la renda per càpita dels veïns i veïnes.

Altres mesures aprovades al ple
Durant la sessió plenària també s'ha aprovat, per unanimitat, la creació d'una nova comissió que s'encarregui de redactar una ordenança municipal per a la incorporació de sistemes de captació d'energia solar o tèrmica al municipi, amb l'objectiu de poder regular la seva implantació d'una forma coherent i ordenada. 

Pel que fa a serveis a les persones, el ple ha aprovat la modificació del reglament de prestacions socials i de caràcter econòmic del municipi. Aquesta modificació permetrà la implantació d'un sistema d'ajuts econòmics a través de targetes moneder per a cobrir les necessitats de subsistència d'aquelles famílies que ho necessitin. Amb aquest canvi els usuaris podran fer ús del ajuts a través d'una targeta que els permetrà empoderar-se i evitar l'estigma social que poden patir alhora de sol·licitar aliments. A banda la modificació també inclou un augment de l'import dels ajuts i s'amplia el termini en què les famílies poden rebre'ls.

En aquesta mateixa àrea, el plenari ha aprovat la tercera pròrroga del conveni entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament per a la prestació del servei de residència assistida per a gent gran dependent, a la residència El Lledoner que actualment compta amb 7 places.

El ple ha finalitzat amb l'aprovació del calendari festiu local per a l'any 2022 que enguany serà el divendres 21 de gener i el dilluns 4 de juliol, coincidint amb la Festa Major d'estiu i la Festa Major d'hivern.