ERC Súria nega que estigués darrere d'un intent de moció de censura contra el govern del PSC i GIIS

Però avisen que "la situació actual no ens permet, per responsabilitat, defugir de cap escenari"

Marta Viladés en una imatge d'arxiu
Marta Viladés en una imatge d'arxiu | ERC
Redacció
17 de juliol del 2021
Actualitzat a les 17:49h
Davant de "certes veus interessades" en fer córrer rumors sobre el trencament del pacte del govern de Súria entre el PSC i GIIS, ERC ha emès un comunicat on desmenteix "de forma rotunda" que el partit haguem estat treballant amb el grup de GIIS per tirar endavant una moció de censura.

Arran de la "sorpresa" que ha generat el trencament de l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Súria, els republicans lamenten "profundament la situació en la qual queda el nostre consistori i les conseqüències negatives que se'n deriven i afectaran directament a tots els suriencs i surienques".

Dos dies després de conèixer la notícia, Esquerra Republicana, amb la portaveu Marta Viladés al capdavant, s'ha reunit amb tots els grups municipals. Després de les primeres converses, també amb l'alcalde, Albert Coberó, i la resta del grup socialista, constaten "la manca de predisposició per arribar a acords".

En aquest sentit, assenyalen "la falta de lideratge de la força amb més representació al consistori, actualment sense cap proposta clara ni realista per acabar el mandat amb un govern fort i cohesionat". També evidencien "que el pacte del PSC i el GIIS ha estat un fracàs, un govern sense rumb i desorientat", en uns moments en què, consideren, era necessari lideratge, un projecte clar i un full de ruta ambiciós per la Súria del futur.

ERC denuncia que dos anys després de les darreres eleccions municipals, no s'ha realitzat cap dels projectes estratègics per a Súria. "Seguim amb molts problemes amb la recollida de residus, deficiències importants a la via pública i amb la construcció de la biblioteca -que havia de ser el projecte clau de la legislatura i de progrés pel nostre municipi completament aturat-. Sobre el centre de dia som l'únic partit que defensem la creació d'aquest equipament des de les eleccions del 2007, però és necessari estudiar quina tipologia, quin model i quina ubicació és millor per a la gent gran del nostre poble. Estem perdent moltes oportunitats i no ens ho podem permetre", expliquen.

En les últimes municipals, ERC Súria va aconseguir els millors resultats de la seva història, essent la segona força a poc més de 100 vots del grup socialista, i "des del primer moment hem actuat amb lleialtat, fent una oposició contundent però constructiva i defensant les nostres propostes". Esquerra Republicana es descriu com a alternativa "a l'actual model que representa el PSC a Súria", i avisen que "la situació actual no ens permet, per responsabilitat, defugir de cap escenari, ja que Súria necessita estabilitat i certeses".

Per això, emplaça la resta de forces polítiques a continuar dialogant per mirar de trobar la millor solució a la indefinició actual.

Arxivat a