L'Ajuntament de Manresa torna a agafar les regnes de la gestió de les deu fonts ornamentals de la ciutat

Ho farà mitjançant l'empresa municipal Aigües de Manresa, amb qui ha signat un contracte de quatre anys que tindrà un valor anual de més de 73.500 euros

Imatge de la font de la plaça de les Oques de Manresa
Imatge de la font de la plaça de les Oques de Manresa | M.Rosa Vives
NacióManresa
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:48h
L'Ajuntament de Manresa ha remunicipalitzat el contracte de manteniment de les fonts ornamentals de la ciutat, que fins ara portava una empresa externa, i n'ha encarregat la gestió a Aigües de Manresa. Amb aquest canvi, el servei s'amplia i es millora. En total, n'hi ha deu, de fonts ornamentals. Es tracta de la de la plaça Sant Domènec, la de la plaça Font de les Oques, la de la plaça Espanya, la de la plaça 11 de Setembre, la de la plaça Bonavista, la de la plaça Prat de la Riba, la de la plaça Bages, la de la plaça Pintor Vila Closes, la de la plaça Catalunya i la de la plaça Infants.

El contracte, que té un valor anual de 73.573,92 euros, estarà finançat per l'Ajuntament, i l'encàrrec de la gestió per part d'Aigües de Manresa és per a quatre anys, amb inicis aquest mes de juliol. L'acord estableix la vigilància de les condicions sanitàries, la neteja de les instal·lacions, la reparació de les avaries i el manteniment dels elements electromecànics i d'obra civil.

5.950 euros per reparar la font de Sant Domènec

Al llarg d'aquests darrers dies s'està realitzant la reparació de les peces deteriorades del voltant de la font ornamental de la plaça de Sant Domènec, a través de la Regidoria de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent. Es preveu que els treballs tinguin una durada de tres setmanes i un cost de 5.950 euros.

Concretament, l'actuació en qüestió contempla la retirada de les peces de travertí que estan trencades; la preparació de la base de la seva estructura, i la col·locació de noves peces de travertí. La principal causa del trencament de les peces rau en les actituds incíviques d'algunes ciutadanes i ciutadans i, principalment, en el pas dels patinets per sobre de l'estructura de la font, que afecta tot el mobiliari de l'entorn.