Manresa rebrà 2 milions per incentivar la implantació de sistemes eficients de recollida de residus

Es tracta d'una subvenció atorgada per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC)

Manresa rebrà 2 MEUR per a incentivar la implantació de sistemes eficients de recollida de residus
Manresa rebrà 2 MEUR per a incentivar la implantació de sistemes eficients de recollida de residus | CCBerguedà
NacióManresa
16 de juliol del 2021
Actualitzat el 17 de juliol a les 20:08h
L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) atorgarà 2 milions d'euros a l'Ajuntament de Manresa per ajudar-lo a implementar sistemes eficients de recollida de residus, com el porta a porta o els contenidors intel·ligents. La capital del Bages és la segona ciutat gran que més diners rebrà en el marc d'aquesta iniciativa: només la supera Mataró, a qui se li atorgaran 3,5 milions d'euros dels 10 totals que l'ARC repartirà entre municipis, ens supramunicipals i consells comarcals.

La Generalitat ha finançat aquesta línia mitjançant una convocatòria de Compra Pública d'Innovació (CPI) en matèria de recollida selectiva de residus, un mecanisme destinat a potenciar noves solucions mitjançant la demanda per part del sector públic. El director de l'ARC, Isaac Peraire, va reunir-se dijous amb l'alcalde de Mataró, David Bote, per abordar el principal projecte que la capital del Maresme durà a terme i que es finançarà, en un 50%, gràcies a la injecció de l'ARC. La proposta presentada contempla proves pilot amb diverses opcions d'individualització del servei de recollida per determinar quina s'ajusta millor.

Després de Mataró i Manresa, el municipi que més diners rebrà és Manlleu (1,2 milions d'euros). Altres ens a qui se'ls atorgaran ajudes són el Consell Comarcal de la Conca de Barberà (1,5 MEUR), la Mancomunitat de Recollida d'Escombraries de l'Urgellet (gairebé 1 MEUR), el Consell Comarcal del Baix Camp (gairebé 426.000 euros) i el Consell Comarcal de Gironès (prop de 385.000 euros). La característica important d'aquest ajuts és que permeten finançar el 50% del cost del servei.