Tanquen els accessos al Parc Natural de Montserrat pel risc d'incendi

Dimarts s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a sis municipis del Bages

Tanquen els accessos al Parc Natural de Montserrat pel risc d'incendi
Tanquen els accessos al Parc Natural de Montserrat pel risc d'incendi | ACN
NacióManresa
12 de juliol del 2021
Actualitzat el 14 de juliol a les 18:00h
La Direcció General dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya ha activat, per aquest dimarts 13 de juliol, el nivell 3 del Pla Alfa en 60 municipis de vuit comarques. D'aquests seixanta municipis, sis són del Bages. Es tracta de Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Sant Salvador de Guardiola, Monistrol de Montserrat, Marganell i Sant Vicenç de Castellet. També s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a zones de les comarques de l'Alt Empordà, de l'Anoia, de l'Alt Penedès, del Vallès Occidental, del Baix Llobregat, del Baix Penedès i de l'Alt Camp.

Alhora, els Agents Rurals tancaran els accessos a quatre massissos catalans, concretament als dels parcs naturals de la Muntanya de Montserrat, del Cap de Creus, de Montmell-Marmellar i de l'Albera. També es reforçarà la vigilància a la Catalunya Central i la Noguera, zones on les darreres hores hi han caigut més llamps.

L'activació del nivell 3 del Pla Alfa implica la suspensió de totes les activitats amb risc d'incendi forestal. En aquest sentit s'han suspès 96 autoritzacions que havien estat concedides per aquest dilluns, i 216 activitats per demà dimarts. Des del cos dels Agents Rurals també han enviat 869 missatges a maquinistes que estan treballant en la campanya de la sega per reforçar les mesures de prevenció i la recomanació d'aturar els treballs en els períodes de màxima insolació.

Activació del pla INFOCAT

Aquest matí s'ha reunit el comitè tècnic del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), que ha decidit activar en fase d'Alerta el Pla INFOCAT davant l'elevat risc d'incendis que es preveu fins dimecres.

Davant aquesta situació, Protecció Civil també ha fet una crida a la ciutadania per evitar situacions de risc en l'entorn forestal.