Moià torna a gaudir d'un Ex Abrupto ben transgressor i original

El festival mostra una combinació de la modernitat i la tradició de les disciplines artístiques

Una de les propostes de l'Ex Abrupto
Una de les propostes de l'Ex Abrupto | Toni Carrasco
Toni Carrasco
12 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:56h
Hi ha festivals, trobades, activitats culturals, música i bon ambient arreu, però al marge més transgressor hi trobem la proposta que organitzen a Moià, que va arribar enguany a la sisena edició i que no té res a veure amb tot el que hàgim pogut veure fins ara. És l'Ex Abrupto.

L'Ex Abrupto és un festival de propostes artístiques on es combinen la col·laboració de diversos creadors en comunió amb els mateixos veïns del poble, que obren les seves cases del carrer Sant Sebastià per mostrar art contemporani, en majúscules.

Dissabte durant tot el dia una bona munió de públic encuriosit, en alguns casos, i que ja sabien el que anaven a veure, en molts d'altres, van fruir d'una trobada relaxada, transgressora, lliure, original i acollidora per a tothom.

Van destacar entre d'altres el paisatge sonor del músic i artista visual Primo Gabbiano però també altres performances, l'adequació d'un antic taller com espais de concerts, el mercat del parc municipal, les sessions de dj., els concerts i la fi de festa amb el sempre inclassificable Albert Pla.

Un festival on es barregen adequadament, simbòlicament, expressivament i efectivament la tradició més local de Moià amb iniciatives arriscades d'artistes d'arreu. Puntaires i bastoners es fusionen amb les noves arts creatives amb un resultat sorprenent i no per desitjat o esperat, menys autèntic i original.

Un dels centres de les accions i propostes artístiques és el carrer Sant Sebastià, al nucli històric de Moià amb antigues cases i palauets, alguns d'ells del segle XVIII. Una combinació i una barreja del més actual amb el més antic i propi del poble.

L'edició de l'Ex Abrupto d'enguany, com a bon festival de creacions contemporànies multidisciplinàries, ha combinat perfectament espais expositius, amb instal·lacions artístiques d'artistes emergents i consolidats; accions, com performances on es fusionaven poesia i projectes de so experimental; arts sonores, d'electrònica experimental en espais industrials; i un mercat d'autoedició, com a mostra de projectes autogestionats de creadors i artistes que treballen al marge del sistema mercantilista de l'art i el comerç.

Un Ex Abrupto que és la suma d'espais de trobada, coneixença, rebel·lió artística i autèntica connexió amb el territori. Els espais formals són una nova forma d'inspiració tot convertint espais singulars o convencionals amb nous usos culturals i artístics molt originals.
Arxivat a