La societat organitzada del Xup posa el crit al cel cansada d'esperar millores al barri

Reclamen serveis i equipaments "100% públics, universals i de qualitat", la construcció de la residència, batxillerat a l'institut i un bus que esdevingui urbà, entre d'altres

Els veïns reclamen l'obertura del dispensari mèdic del Xup, entre altres millores
Els veïns reclamen l'obertura del dispensari mèdic del Xup, entre altres millores | AVV Xup
Redacció
09 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:45h
La societat civil i organitzada del barri del Xup de Manresa reclama uns serveis i equipaments "100% públics, universals i de qualitat" en un comunicat signat per l'Associació de Famílies d'Alumnes Escola Muntanya del Drac, l'Associació de Famílies d'Alumnes Institut Manresa Sis, l'Associació de Veïns i Veïnes del Xup, el Club de Futbol Pare Ignasi Puig, el Club de Petanca del Xup, la Comissió de Joves del Xup i la Comissió per la Gent Gran del Xup.

Els signants argumenten que el barri del Xup ha patit una "deficiència de serveis públics des del seu naixement, la qual tan sols ha pogut ser, en part, superada per la lluita veïnal". Avui en dia, "la realitat que vivim també ho requereix" i per això insisteixen en reclamar la residència de la gent gran del Xup, 100% pública, per tots els ciutadans de Manresa i comarca que no poden pagar una residència privada. 

Les entitats també demanen estudis de Batxillerat a l'institut del barri, Institut Manresa Sis, tal i com va prometre el Departament d'Educació. "És imprescindible un nou edifici, per tal d'eliminar els actuals barracons i que tant l'escola com l'institut disposin de l'espai necessari", insisteixen.

També recorden la reivindicació "d'una sala polivalent oberta al barri i una nova biblioteca veïnal, aprofitant el futur nou equipament educatiu", i la reobertura del dispensari mèdic, tancat des de l'inici de la pandèmia. "Avui en dia, gràcies a l'avanç en el procés de vacunació, ja hauria de tornar-se a posar en marxa", es queixen. 

Una altra de les reclamacions històriques del barri és un servei de bus que esdevingui bus urbà i no interurbà com actualment, amb els perjudicis que això significa, en preu per exemple, i que s'ajusti a les necessitats dels veïns.

Finalment, davant l'anunci del trasllat de la gespa artificial del Congost al camp de futbol Pare Ignasi Puig, "és necessari garantir un sistema de reg i de drenatge òptim per la futura gespa artificial". 

Les entitats del XUP demanen "el suport i solidaritat" de la societat civil de Manresa i també es dirigeixen a les administracions competents, Ajuntament de Manresa i Generalitat de Catalunya, "perquè totes aquestes mancances siguin resoltes el més ràpid possible". 

Així mateix avisen que el nostre barri "lluitarà sense descans fins aconseguir aquestes justes reivindicacions".