Estudi per a l'increment de places de la residència per a la gent gran l'Atzavara de Sant Joan

La Diputació ha lliurat a l'Ajuntament un estudi elaborat per Batllori & Trepat arquitectes SLP que planteja tres possibilitats de creixement

Imatge genèrica d'una residència per a la gent gran
Imatge genèrica d'una residència per a la gent gran | DiBa
Redacció
09 de juliol del 2021
Actualitzat a les 15:26h
La Diputació de Barcelona ha lliurat l'estudi de programació de la residència per a la gent gran l'Atzavara a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. L'objectiu del treball és valorar diverses alternatives per a l'ampliació de places al municipi, amb la definició d'un programa funcional i l'estudi de diferents alternatives d'implantació valorades funcional i econòmicament

L'estudi planteja tres possibilitats de creixement de places: en primer lloc la possibilitat d'ampliació de la residència actual, en segon lloc la reconversió del solar on actualment hi ha l'institut Cardener i en tercer lloc la construcció d'una nova residència en un solar municipal. El document planteja poder assolir una cobertura del 5% de la població major de 65 anys, segona les recomanacions de l'OMS, que suposarien un total de 106 places.

Sant Joan de Vilatorrada compta amb una residència i centre de dia per a la gent gran, amb capacitat per a 52 residents, i l'Ajuntament té la voluntat d'augmentar el número de places. Amb aquest treball l'Ajuntament disposa d'una eina de suport per a la presa de decisions, prèvia a fer qualsevol actuació o inversió.

L'estudi, elaborat per Batllori & Trepat arquitectes SLP, ha tingut un cost de 20.000 euros, aportat al 50% per la Diputació de Barcelona i per l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada.