La Diputació elabora el Mapa de Patrimoni Cultural de Castellfollit del Boix

En el mapa es troben458 elements del patrimoni cultural i natural del terme

La Creu llarga de Castellfollit del Boix
La Creu llarga de Castellfollit del Boix | AjCdB
Redacció
09 de juliol del 2021
Actualitzat a les 15:01h
L'Ajuntament de Castellfollit del Boix ja disposa de l'inventari dels elements del patrimoni cultural i natural del terme, elaborat per l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona. Els mapes de patrimoni cultural són una eina essencial per a la protecció i conservació dels bens culturals de cada municipi.

En el Mapa de Patrimoni Cultural de Castellfollit del Boix es troben 458 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 88,21% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 1,75% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 1,75% és patrimoni documental (fons documentals i d'imatges), un 6,33% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 2,18% patrimoni natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

El mapa ha estat realitzat amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l'Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca.