La CUP explica a Manresa la seva campanya per a la nacionalització de les elèctriques

La regidora Roser Alegre i l'exdiputada Maria Sirvent han recordat que "el 20% de les famílies del país no poden pagar la factura de la llum"

Maria Sirvent i Roser Alegre durant l'acte de la CUP a Manresa
Maria Sirvent i Roser Alegre durant l'acte de la CUP a Manresa | Pere Fontanals
08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:35h
La CUP ha portat a Manresa la campanya Ens roben amb la que reclamen la nacionalització del subministrament de l'electricitat després que "l'última pujada de preu de la llum ens converteix en esclaves que no podem conciliar la vida familiar amb posar rentadores a partir de mitjanit", ha evidenciat la regidora anticapitalista de Manresa, Roser Alegre.

Alegre ha recordat que "en el darrer ple de juny, els partits del govern municipal, ERC i Junts, van votar en contra d'una proposta de condemna del preu de la llum". "També el mes de maig van votar en contra del rebuig als macroparcs eòlics i solars que es volen instal·lar al territori", ha dit, tot assegurant que "no es poden posar de perfil en la defensa dels drets essencials".

L'exdiputada cupaire Maria Sirvent ha posat sobre la taula que "el 20% de les famílies del país no poden pagar la factura de la llum", mentre que el Conseller Delegat d'Endesa, José D. Bogas, "cobra 230 vegades el que cobra un treballador normal". "Des que el govern espanyol va regalar les elèctriques a les empreses transnacionals, el preu de la llum ha pujat un 100%", ha explicat Sirvent, tot recordant que les companyies ja acumulen 683.000 famílies "amb la llum tallada".

Per tot plegat, l'exdiputada ha reclamat organització, donar vida a les operadores locals "i, perquè no, punxar la llum quan sigui necessari, perquè ja l'hem pagada i repagada moltes vegades".

Aquesta és una campanya que la CUP ha presentat a diferents ciutats dels Països Catalans.