Camí Ignasià

Els ciclistes que han fet el pelegrinatge solidari pel Camí Ignasià arriben a Manresa

La delegació ha realitzat 700 quilòmetres en 7 dies, des d'Azpeitia fins a la capital del Bages

per Redacció, 8 de juliol de 2021 a les 20:09 |
Rebuda dels dos pelegrins a Manresa | AjM
L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet, han rebut aquest dijous a l'Espai 1522 els dos ciclistes que han fet un pelegrinatge solidari des d'Azpeitia fins a Manresa, resseguint el mateix camí que Ignasi de Loiola va fer ara fa 500 anys. La iniciativa s'emmarca en el programa Ignatius500, promogut per la Companyia de Jesús, i es pot seguir a les xarxes socials a través de l'etiqueta #BicisIG500.

El pelegrinatge s'ha fet amb un triple objectiu: recaptar fons per la campanya assistencial Seguimos, reforçar la vinculació d'espiritualitat i esport, i visibilitzar el Camí Ignasià, un recorregut de 681 quilòmetres que surt del Santuari de Loiola, al País Basc, i passa per Navarra, La Rioja, Aragó i Catalunya, amb final a Manresa. Els dos ciclistes que han fet el pelegrinatge, a idea seva, es diuen David Ramos i Juan Carlos Atta i són treballadors de Radio ECCA (emissora canària pertanyent a la Companyia de Jesús i que forma a distància més de 40.000 alumnes, el 75% becats). Els dos pelegrins han estat assistits per dos companys que han exercit un suport logístic i comunicatiu.


En la seva arribada a Manresa, els ciclistes han entregat a l'alcalde de Manresa un mallot commemoratiu i també un testimoni que els va donar l'alcaldessa d'Azpeitia com a símbol de la mútua col·laboració entre les dues poblacions que són principi i arribada del Camí Ignasià. Al seu torn, l'alcalde de Manresa els ha fet entrega d'una bossa de Manresa 2022 amb un petit llibret que recull els 22 espais de la Manresa Ignasiana, una llibreta –també commemorativa de la Manresa 2022— i una ampolla reutilitzable d'aigua amb el símbol del Cor de Catalunya.

 

Participació