La Campanya d’Excavacions Arqueològiques de Súria torna a les Guixeres

S'aplicaran totes les mesures anti-covid

Espai Patrimonial de les Guixeres, a Súria
Espai Patrimonial de les Guixeres, a Súria | AjSú
Redacció
08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:27h
La Campanya d'Excavacions Arqueològiques de Súria ha tornat aquesta setmana a l'Espai Patrimonial de les Guixeres, després de la suspensió de l'any passat a causa de la pandèmia. Aquesta nova edició es desenvolupa al turó del Puig de Sant Pere, amb la participació d'una trentena de persones i l'aplicació de mesures de prevenció anti-covid.

Aquesta és la 16a edició de la Campanya, impulsada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament i l'Institut Mig-Món, amb l'autorització i el suport del Servei d'Arqueologia de la Generalitat.

Com en els anys anteriors, la Campanya es desenvolupa amb la participació d'alumnat de l'Institut i persones adultes, sota la direcció d'arqueòlegs professionals. La iniciativa té el suport d'entitats, empreses i de la família propietària dels terrenys.

Es perllongarà fins al divendres 16 de juliol
L'edició d'enguany es perllongarà fins al divendres 16 de juliol. A banda d'aprofundir en la recuperació del patrimoni local, l'activitat té un caràcter pedagògic, ja que es pretén que els participants coneguin el món de l'arqueologia i es familiaritzin amb els valors vinculats al patrimoni cultural del municipi.

El desenvolupament de la Campanya d'Excavacions Arqueològiques a l'Espai Patrimonial de les Guixeres ha permès treure a la llum importants troballes que demostren la importància d'aquest nucli de població en l'edat mitjana com a centre de producció de guix.
Arxivat a